Генінсон: В Першій лізі вимогам УПЛ відповідає лише «Оболонь-Бровар»

Генінсон: В Першій лізі вимогам УПЛ відповідає лише «Оболонь-Бровар»

Укрінформ
Лише київський клуб має необхідний стадіон для підвищення у класі. 

Президент УПЛ Володимир Генінсон підкреслив, що з усіх команд Першої ліги лише «Оболонь-Бровар» відповідає необхідним вимогам для участі в елітному дивізіоні. Про це він розповів в інтерв'ю Zbirna.com.

За словами функціонера, стан стадіону і газону на «Оболонь Арені» відповідають необхідним критеріям для участі в УПЛ. При цьому самі «пивовари» далекі від того, щоб потрапити в еліту, після 20 турів відставання від 3-го місця, на якому йде «Геліос», становить 14 очок.

«Скільки команд з Першої ліги могли б завтра зайняти місце в еліті? Мабуть, тільки «Оболонь-Бровар». Лише у неї є криті трибуни і підігрів поля», - сказав Володимир Генінсон.

У наступному чемпіонаті знову візьмуть участь 12 клубів. Президент УПЛ підкреслив, що керівництво ліги готове повернутися до класичного варіанту з 16 командами, однак для цього клуби Першої ліги повинні відповідати вимогам по інфраструктурі.

Читайте також: Національна футбольна ліга може стартувати в Україні у сезоні-2019/2020

«Однозначно, в наступному чемпіонаті старт візьмуть 12 клубів. А вже по ходу будемо дивитися, і якщо по інфраструктурі клуби Першої ліги будуть готові до підвищення в класі, то Прем'єр-ліга повернеться до класичної схеми проведення змагань. Всі цього хочуть. Але на даний момент у нас немає ніякої можливості проводити турнір з 16-а колективами», - пояснив президент УПЛ.

Нагадаємо, перед початком сезону в УПЛ виникли проблеми з атестацією у «Десни», яка зайняла 2-е місце в турнірній таблиці Першої ліги. Замість чернігівчан право на участь у чемпіонаті України сезону-2017/18 отримав Верес (3-е місце в сезоні 2016/17).

Після 20-ти турів лідером у Першій лізі йде «Арсенал», в активі у якого 49 очок. Зберігають шанси на вихід в елітний дивізіон «Полтава» (47 очок) і «Геліос» (40 очок), що йдуть на 2-му і 3-му місці відповідно. Однак за регламентом турніру, команди, які фінішували на 2-й і 3-й сходинці, повинні будуть зіграти стикові матчі проти клубів УПЛ, що фінішували на 10-му і 11-му місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-