Баскетболістки збірної України з оптимізмом очікують на матчі відбору Євро-2019

Баскетболістки збірної України з оптимізмом очікують на матчі відбору Євро-2019

Укрінформ
Національна жіноча збірна України з баскетболу провела сьогодні, 8 листопада, відкрите тренування  на майданчику Міжнародної тенісної академії у Пущі-Водиці під Києвом.

Усі 14 кандидаток до головної команди країни, які береть участь у зборі, з оптимізмом очікують на перші поєдинки кваліфікації чемпіонату Європи проти збірних Голландії та Болгарії, повідомляє Укрінформ. 

Новий головний тренер наших баскетболісток чорногорець Горан Бошкович підкреслив, що хоче прищепити дівчатам "переможний менталітет".

"Ми вже провели п'ять тренувань. Я намагаюся прищепити дівчатам свою філософію - уважна, жорстка гра у захисті, агресивний напад. Понад усе - переможний менталітет. Розумію, це не робиться за один день, але ми спробуємо досягти бажаного у стислі терміни", - сказав Бошкович.

Останньою прибула до табору команди Д’Андра Мосс, яка запевнила, що збірна України здатна грати краще, ніж на останньому Євро-2017. 

"Під час попереднього фіналу чемпіонаті Європи гостро відчула командний дух. Вірю, що ми зможемо зіграти краще, і цього разу нам ніщо не має перешкодити. Для себе вирішила - треба більше віддавати команді, ніж тягнути ковдру на себе", - заявила баскетболістка.

Капітан збірної України Аліна Ягупова зазначила, що всі дівчата сповнені бажання добре стартувати у новому відбірковому циклі.

"Наш тренер чітко усвідомлює, чого він прагне, - заявила Аліна. - Ми маємо виконувати його настанови. Нині всі комбінації на тренуваннях нові. З минулого залишився лише досвід. Відчуваю, всі дівчата сповнені бажання досягти успіху у нових випробуваннях у складі збірної України".

Читайте також: Українські баскетболістки проведуть відкрите тренування 8 листопада

Зазначимо, що після закінчення збору Бошкович обере 12 баскетболісток, які увійдуть до заявки на перший гостьовий матч з Голландією 11 листопада. За чотири дні українки у київському Палаці спорту прийматимуть Болгарію. 

Крім цих збірних, у кваліфікаційній групі F виступають чемпіонки Європи - іспанки.

Фото: офіційний сайт ФБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-