Федерація футболу України підтвердила, що борги

Федерація футболу України підтвердила, що борги "Динамо" зацікавили УЄФА

Укрінформ
Слідча палата Органу фінансового контролю клубів УЄФА аналізує фінансові звіти київського футбольного клубу "Динамо", на підставі яких Федерація футболу України (ФФУ) видала клубу ліцензію для участі у єврокубках.

Це підтверджує лист, який надійшов до ФФУ ще в другій половині вересня. Зокрема, члени Палати попросили ФФУ надати додаткові матеріали з цього питання. Про це повідомляє офіційний сайт ФФУ.

"19 вересня 2017 року Федерація футболу України отримала офіційного листа від Органу фінансового контролю клубів (далі ОФКК) УЄФА. У документі йшлося про те, що Слідча палата ОФКК провела 31 серпня ц.р. засідання, на якому було вивчено фінансову документацію, надану клубом "Динамо" (Київ). Ця перевірка виявила заборгованість відносно фінансових зобов’язань клубу, терміни погашення яких були порушені станом на 31 березня – крайній термін виплати таких боргів, що є однією з головних умов отримання ліцензії", - йдеться у повідомленні.

Про деталі справи повідомив у листі до ФК "Динамо" генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький: "Звертаю Вашу увагу, що у листі УЄФА, про який розповів ЗМІ заступник директора Центру ліцензування ФФУ Сергій Задіран, немає жодної згадки про відкриття Слідчою палатою ОФКК провадження стосовно безпосередньо клубу "Динамо". Натомість, УЄФА попросив Федерацію футболу України обґрунтувати видану "Динамо" ліцензію для участі у єврокубках при наявності простроченої заборгованості". 

За його словами, "очевидним є перекручування цієї теми та недостовірне трактування ситуації, що склалася навколо питання ліцензування столичного клубу, який досі не надав документи, що підтверджують погашення окремих фінансових зобов’язань, що є порушенням Регламенту УЄФА".

Читайте також: ФК "Динамо" спростовує наявність у нього проблем з боргами

У разі потреби, ФФУ готова надати "Динамо" консультативну допомогу в роз’ясненні матеріалів, що надходять з УЄФА, для уникнення подібних непорозумінь у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-