Біатлоністка Меркушина: Місяця замало, щоб звикнути до нової гвинтівки

Біатлоністка Меркушина: Місяця замало, щоб звикнути до нової гвинтівки

Укрінформ
Українська біатлоністка Анастасія Меркушина вважає, що місяця замало для опанування новою гвинтівкою, проте особливих проблем у стрільбі на старті сезону не бачить.

Про це та свій прогноз на перемогу в загальному заліку 22-річна спортсменка розповіла в інтерв’ю UA:Біатлон.

"Цьогоріч ми дійсно працювали на межі, було дуже важко. Доводилося щодня контролювати всі показники, щоб не було перенавантаження, але водночас і недовантаження. Ми зробили ставку не на цей рік, а на кілька. А не так, щоби пройти олімпійський сезон і завершити кар’єру. Працювали так, щоб і цей сезон відбігати, й наступні. Хочеться, щоб це дало свої плоди.

Чи призвичаїлася до нової гвинтівки? Це чи не єдине питання, яке турбує. Нові гвинтівки прийшли запізно, і я не впевнена, чи зможу з нею нормально працювати. Я замінила важкий ствол на спринтерський. А це різна робота, інша техніка. І якщо чесно, то місяця замало, щоб повністю розібратись і звикнути до тієї легкості. Проте особливих проблем у стрільбі зараз немає. Перші старти покажуть, а далі буде видно. Вірю, все буде добре.

Читайте також: Жданов: у Пхьончхані-2018 найбільше сподіваємося на біатлон

Хто виграє загальні заліки? Усі звісно думають, що в чоловіків це буде Мартен Фуркад. Хоча особисто мені імпонують норвежці. Хотілося, щоб у когось із них вийшло. У жінок узагалі складно. В минулому сезоні Лаура Делмаєр заслужено була кращою. Але зараз олімпійський рік, він важкий для всіх. Ми були на зборах з італійками, мені здалося, що вони дуже сильно виглядають. Тож можна очікувати і від когось із них прориву. Та й команда в них буде сильною. У жінок стільки зіркових прізвищ… Є з ким боротися", - розповіла Меркушина.

Нагадаємо, що Анастасія Меркушина – відкриття минулого сезону. Українка підіймалася на естафетний подіум у Поклюці на 2-му етапі Кубка світу, стала срібною призеркою чемпіонату світу-2017 в естафеті. У кількох гонках розстрілювала мішені з такою швидкістю, що дивувала навіть маститих тренерів. 

Читайте також: Україна завоює одну "бронзу" у Пхьончхані-2018 – прогноз від Gracenote

Новий біатлонний сезон стартує наприкінці листопада. 23 числа в норвезькому Шушені розпочнеться перший етап Кубка IBU, а через три дні в шведському Естерсунді пройде перша гонка Кубка світу 2017/18. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-