"Шахтар" і "Феєноорд" організували тренінг футбольних наставників у Харкові

Фото
Укрінформ
У Харкові відбувся спільний семінар для дитячих футбольних тренерів, організований донецьким футбольним клубом "Шахтар" і роттердамським "Фейєноордом" напередодні поєдинку 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА.

Участь у тренінгу 31 жовтня взяли 25 дитячих тренерів, у тому числі 15 наставників проекту "Давай, грай!", що реалізується ФК "Шахтар" у 7 містах України. Всі вони приїхали до Харкова спеціально на зустріч з голландськими колегами. Про це повідомляє офіційний сайт донецького клубу.

Практична частина семінару складалася з двох тренувань на футбольних полях, де взяли участь 100 дітей. Після їх закінчення всі учасники отримали подарунки від "Шахтаря" і "Фейєноорда".

"Це вже не в перший раз, коли "Шахтар" пропонує нам взяти участь в цікавих заходах. Було пізнавальне знайомство з філософією нідерландців в роботі з дітьми, їх методами і підходами. Всі хочуть розвиватися, тому такі зустрічі завжди дають нові знання і досвід", - поділився враженнями адміністратор проекту "Давай, грай!" у Львові Павло Толстой.

Читайте також: «Шахтар» - «Феєноорд»: повернутися на переможний шлях

Представники роттердамського клубу і фахівці міжнародної програми розвитку футболу EFDN розповіли про методику навчання юних гравців, особливості проведення дитячих змагань і зробили акцент на важливому соціальному значенні масового футболу.

"Ми вважаємо, що це цінний досвід для молодих тренерів і важливий для кожного з дітей, з якими вони будуть займатися. Це дуже добре, що "Шахтар" приділяє цій темі таку величезну увагу і піклується про юних спортсменів. Сьогодні ми провели багато цікавих занять як на полі, так і під час лекцій. Упевнений, що це дуже корисно, і сподіваюся, таких зустрічей буде все більше і більше", - сказав керівник програми The European Football for Development Network Хуберт Роверс.

Також голландська сторона привезла подарунки для дітей-переселенців з Донбасу. Теплий одяг та інші речі жителі Роттердама збирали протягом останнього місяця і разом зі своєю командою передали в Україну.

У відповідь донецький клуб запросив гостей на матч "Шахтар" – "Фейєноорд" і вручив їм квитки на трибуни ОСК "Металіст".

Читайте також: "Шахтар" завершує підготовку до матчу Ліги чемпіонів УЄФА проти "Феєноорда"

Нагадаємо, що поєдинок "Шахтар" – "Феєноорд" відбудеться сьогодні, 1 листопада, на харківському ОСК "Металіст" о 21:45. У прямому ефірі матч покажуть телеканали "Україна" і "Футбол 2". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-