Баскетбол: Сергій Гладир гратиме за збірну в листопаді

Баскетбол: Сергій Гладир гратиме за збірну в листопаді

Укрінформ
Свінгмен французького баскетбольного клубу "Монако" Сергій Гладир повертається до збірної України.  

Про це 29-річний баскетболіст розповів в інтерв’ю офіційному сайту міжнародної федерації баскетболу (ФІБА).

"Я пообіцяв нашому тренеру, що гратиму за збірну України у листопаді. Зараз я почуваюся добре. Я приїду, тому що хочу приїхати. Я хочу грати за свою країну. Питання могло бути тільки у моїх кондиціях, чи буду я здоровим. Ми спробуємо пробитися якомога вище, як ми це зробили на Євробаскеті 2013 року. Спробуємо повернутися на чемпіонат світу, спробуємо поборотися за олімпійські ліцензії", - цитує Гладира офіційний сайт Федерації баскетболу України. 

Також український баскетболіст поділився очікуваннями від майбутніх поєдинків проти Швеції та Туреччини: "Ми маємо перемагати. Якщо ми бажаємо пробитися до другого раунду кваліфікації, то нам необхідно перемагати. У Швеції дуже непогана команда, у них є хороші снайпери, вони грають у солідний баскетбол. Я бачив один з їхніх матчів попереднього відбору, це була гра із Боснією і Герцеговиною, вони показали солідний рівень, але нам треба спробувати перемогти їх, потім ми будемо грати вдома. Вже не матиме значення, хто гратиме за Туреччину, ми маємо захистити наш дім, особливо перед очима наших вболівальників. Ми дуже давно не грали перед очима своїх шанувальників".

Нагадаємо, що Сергій Гладир не взяв участі в ЄвроБаскеті-2017 через операцію на коліні. Новий сезон він успішно розпочав зі своїм клубом "Монако", який лідирує у групі А Ліги Чемпіонів і є у чільній групі команд чемпіонату Франції.

Читайте також: Баскетбол: Мурзін визначився зі списком гравців на відбір чемпіонату світу

Перший поєдинок кваліфікації чемпіонату світу-2019 українські баскетболісти зіграють 24-го листопада на виїзді зі збірною Швеції, а 26 листопада прийматимуть Туреччину в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-