Теніс: українці вперше виграли одиночний титул на турнірі Tennis Europe U16

Теніс: українці вперше виграли одиночний титул на турнірі Tennis Europe U16

Фото
Укрінформ
Українські юніори взяли участь у трьох фіналах міжнародного турніру Tennis Europe третьої категорії серед гравців віком до 16 років, який проходив у Туреччині, і у всіх святкували перемогу.

13-річний В'ячеслав Белінський, який отримав 1-й номер посіву, на шляху до свого дебютного титулу в цій віковій категорії програв всього один сет, а у фіналі віддав два гейми 15-річному турецькому тенісистові Каану Чепель: 6:1, 6:1. Про це повідомляє btu.org.ua

Це був другий фінал для уродженця Донецька на турнірах U16 в цьому сезоні. Місяць тому Белінський став фіналістом змагань в Кишиневі, але перемогу отримав у парному розряді.

13-річна Сабіна Зейналова вперше в цьому сезоні провела одиночний фінал і також виграла дебютний титул на турнірах U16. Посіяна під 4-м номером киянка не програла жодного сету по ходу п'яти зіграних матчів і обіграла в фіналі 5-ту сіяну болгарку Раліцу Александрову з рахунком 6:3, 6:0.

Днем раніше, в суботу, Зейналова разом зі своєю 12-річною співвітчизницею Катериною Лазаренко з Дніпра, посіяною на турнірі 3-ю, перемогла у вирішальному матчі парного розряду лідерів посіву дует Гагошідзе/ Морозова з рахунком 6:2, 6:4.

Даний парний титул став вже п'ятим для українського дуету в цьому сезоні і другим на турнірах у віковій категорії U16. Минулого місяця Сабіна і Катерина виграли титул в столиці Молдови.

Читайте також: Світоліна стартує в Сінгапурі 23 жовтня проти Возняцкі

Фото: Tatiana Kovalchuk/Facebook 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-