Фонсека: Гра «Шахтаря» складна для Коваленка

Фонсека: Гра «Шахтаря» складна для Коваленка

Укрінформ
Головний тренер «гірників» пояснив, що українському півзахиснику потрібно ще багато працювати. 

Головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека розповів про гру та проблеми одного з головних талантів українського футболу Віктора Коваленка. Про це він розповів в інтерв’ю сайту Football.ua.

«Коваленко для мене один з найбільших талантів українського футболу. Але це юнак, якому ще потрібно зростати. Він проявив себе дуже рано. Своєю грою він пообіцяв занадто багато людям, і вимоги до нього зросли. Але не можна забувати, що це ще молодий гравець.

Я впевнений, що гра Коваленка зможе завести всю команду, але він залежить також і від інших. Я ні в якому разі не сумніваюся, що він стане одним з найкращих гравців в Україні. На даний момент в нашій команді він не грав так часто, тому що хлопці, які виступають на його позиції, краще себе проявляли.

Нашу гру, гру «Шахтаря», потрібно розуміти. Вона досить складна для такого гравця як він. Просто Коваленко не гравець переходів, де немає багато простору. Для мене він номер 10 - атакуючий півзахисник.

Читайте також: «Динамо» - «Шахтар»: Кияни спробують зменшити відставання

Хто зараз виступає на одній позиції з ним? Це ті гравці, які добре справляються з нестачею вільного простору в центральній зоні поля, які повинні приймати швидкі рішення.

Зрозуміло, що для Коваленка зараз складно діяти без вільної зони, без вільного простору. Але, як я і сказав, він ще молодий і дійсно цінний гравець, і я думаю, він додає, і одного дня стане одним з кращих гравців в Україні», - сказав Фонсека.

Нагадаємо, 21-річний Віктор Коваленко в цьому сезоні зіграв у 20 матчах різних турнірів. В його активі 2 голи і 1 гольовий пас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-