Дуже геройський футбол

Дуже геройський футбол

Укрінформ
«Шахтар» здобув вольову перемогу над «Феєноордом» в Лізі чемпіонів.

Перемога в Роттердамі над «Феєноордом» 2:1 увійде в перелік яскравих сторінок в історії «Шахтаря». Команда Паулу Фонсеки першою пропустила, потім двічі забила і останні хвилини мужньо відбивалась вдесятьох. Втім, незважаючи на усі пригоди, три очки здобуто і наш чемпіон піднявся в групі на друге місце. 6 очок після трьох матчів – чудовий плацдарм для потрапляння в плей-офф.

А розпочався матч на переповненому «Де Куйпі» шаленим натиском господарів і цілком логічним голом. Гравцям «Шахтаря» потрібно було швидко прокидатися, бо складалось враження, що наш чемпіон перечитав компліментарних матеріалів про власну перевагу в класі та кадрові проблеми «Феєноорда».

Читайте також: "Феєноорд" - "Шахтар". Текстова трансляція

Добре, що «Шахтар» швидко оговтався і почав контролювати м’яч на чужій половині поля. Хотілося більше гостроти, але господарі захищалися великими силами. До того ж «гірники» занадто дріботіли біля карного майданчика суперника, а фланговим захисникам Бутку та Ісмаїлі не давали як слід розвернутися.

Відзначимо, що «Шахтар» дуже своєчасно відігрався в середині першого тайму. Розкішним пасом від Фреда майстерно скористався Бернард, який  реалізував вихід віч-на-віч з воротарем господарів. Причому, м’яч забили так легко і невимушено, що гравці та вболівальники «Феєноорда» помітно засмутилися.

В цілому перший тайм вийшов непростим для «Шахтаря». Стартовий тиск, швидкий пропущений м’яч, колючий і жорсткий футбол суперника – все це змушувало нашого чемпіона постійно перебувати в тонусі. Головним неприємним враженням став високий відсоток помилок в передачах та огріхи в центрі захисту. Серед позитиву – непоганий контроль м’яча і класний гол у відповідь.

Ключовою стала 54-а хвилина, коли «Шахтар» нарешті продемонстрував, що таке клас. Як клас командний, так і клас індивідуальний від усіх учасників гольової атаки – Марлоса, Бутка і Бернарда. Причому, маленький Бернард забив ударом головою. Рахунок став 2:1 на користь «Шахтаря» і тепер було важливо не заколисати самих себе.

В ідеалі «Шахтар» мав використати свою перевагу в останні півгодини гри за рахунок контргри від швидких Тайсона, Бернарда і Феррейри. А по факту вийшло нервове закінчення матчу після вилучення Ракицького.

Читайте також: Дубль Бернарда приніс "Шахтарю" перемогу над "Феєноордом" у Лізі чемпіонів

Схоже, помилки «Шахтаря» в цьому матчі стануть підставою для серйозної розмови Фонсеки з командою. Але це буде згодом. Натомість в останні хвилини поєдинку «Шахтар» мав думати, як вдесятьох втримати переможний рахунок. Його таки втримали і тут заслуга як усієї команди, так і кращих у складі «Шахтаря» цього вечора – Фреда, Бутка, Ордеця і Пятова. Похвалимо і дебютанта Хочолаву, який вийшов на позицію вилученого Ракицького.

У підсумку, матч пройшов за класичним футбольним сценарієм «самі собі створюємо проблеми – самі ці проблеми геройські долаємо» і завершився не менш класичною вольовою перемогою «Шахтаря» 2:1. Подібні перемоги дуже цінні. Адже тут крім трьох очок, команда здобуває величезний позитивний досвід і психологічний підйом. Щодо помилок і нервових останніх хвилин поєдинку, то це гарна нагода для Паулу Фонсеки нагадати команді, що в Лізі чемпіонів потрібно грати на максимумі.

Святослав Василик, Київ 

Фото: shakhtar.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-