Маршрут Tour de France пройде місцями боїв Другої світової

Маршрут Tour de France пройде місцями боїв Другої світової

Укрінформ
У Парижі перед майже 4 тисячами глядачів у вівторок було представлено маршрут і умови проведення велогонки Tour de France 2018, 105-ї  за рахунком історії змагань. 

Велопробіг триватиме з 7 по 29 липня наступного року, умови проходження маршруту дещо ускладнились, попри те, що протяжність маршруту наступного року буде однією з найкоротших за останні два десятиліття.

Маршрут велогонки можна побачити на офіційному сайті чемпіонату, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступного року маршрут включатиме плато Глієр – це одне з пам'ятних місць Другої світової війни. Велогонка пройде по цьому плато і це стане даниною поваги тим, хто воював і поклав своє життя у бою», - сказав на презентації маршруту директор Tour de France  Крістіан Прюдомм.

Маршрут по Плато Глієр  матиме протяжність шість кілометрів. Велогонщики будуть рухатися в гору з ухилом в 11 градусів, а також проїдуть майже два кілометри грунтовою дорогою.

Читайте також: Самбо: українці вибороли 13 нагород на молодіжній першості світу

Гонка почнеться на Пасаж де Гуа, регіон Вейде, та закінчиться у Парижі на Єлисейських полях. Загальна протяжність маршруту складе майже 3,3 тисячі кілометрів.

Традиційно маршрут включає "Велику петлю", яка наступного року передбачає подолання кількох знаменитих вершин, в тому числі сходження на Альп д'Юез, яку вважають однією з найскладніших і найнебезпечніших перешкод у змаганнях.

Як відомо, у 2017 році переможцем престижної велобагатоденки став британець Кріс Фрум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-