Визначилися переможниці першого в Україні Кубка EmPower Girls

Визначилися переможниці першого в Україні Кубка EmPower Girls

Фото
Укрінформ
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за підтримки Німецького банку розвитку (KfW) спільно з Федерацією футболу України провели футбольний турнір на Кубок EmPower Girls, присвячений Міжнародному дню дівчат, який відзначається 11 жовтня.

У змаганнях на НТК імені Баннікова у Києві, які вперше відбулися в Україні, взяли участь 80 дівчаток віком з 11 до 13 років з різних куточків країни, у тому числі із територій, що постраждали внаслідок збройного конфлікту на сході України, передає кореспондент Укрінформу.

У вирішальному поєдинку команда Києва у серії післяматчевих пенальті вирвала перемогу у суперниць з Рівненського міжрегіонального центру розвитку дівочого футболу (МЦРДФ) - 3:2 (основний час - 1:1). Протистояння за бронзові нагороди між Харківським та Миколаївським МЦРДФ завершилося з рахунком 2:0. У фінальному турнірі Кубка EmPower Girls також виступали представниці Тернопольської, Чернігівської, Донецької та Черкаської областей.

Золоті нагороди переможницям Кубка EmPower Girls вручив Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Він привітав із здобутками всіх учасниць футбольного Кубка, їх наставників та організаторів та побажав чесної боротьби і високих досягнень.

“Сьогодні, ви дівчатка, з різних міст України грали у футбол поруч з головною спортивною ареною країни. Переконаний, що через декілька років ви будете грати на цій арені проти найсильніших національних збірних світу”, - відзначив Жданов.

За словами заступника Голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лори Білл, своєю участю у змаганнях дівчатка допомогли зруйнувати існуючі стереотипи про суто хлопчачі та дівчачі види спорту. Вона побажала спортсменкам й надалі впевнено йти до поставлених цілей.

"ЮНІСЕФ виступає за рівні права для кожної дитини. Тому нам дуже важливо, щоб дівчати і хлопці мали рівні права і можливості у суспільстві, і могли самостійно обирати улюблені заняття та реалізовувати свої мрії", - сказала Білл.

Участь у церемонії нагородження також взяли заступник Міністра освіти і науки Роман Греба, голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Вадим Стеценко, представник посольства Німеччини в Україні Тобіас Шрьодер, начальник управління олімпійського руху Національного олімпійського комітету, бронзова призерка Олімпійських ігор Анна Сорокіна, генеральний секретар Федерації футболу України Юрій Запісоцький, гравець національної збірної України, голкіпер ФК "Шахтар" Микита Шевченко, головний тренер юнацької збірної України U17 Сергій Попов та футболістки національної жіночої збірної України Віра Дятел й Ірина Василюк.

Всі команди-учасниці були нагороджені заохочувальними медалями та футбольними м'ячами.

Читайте також: Жданов: Українські спортсмени отримають сучасну, потужну спортивну базу в Дніпрі

Зазначимо, що Міжнародний день дівчат був проголошений Організацією об’єднаних націй у 2012 році з метою привернути увагу суспільства у всьому світі на соціальні проблеми та гендерну нерівність, яку зазнають дівчата через ставлення навколишнього суспільства до жіночої статі. У 2017 році Міжнародний день дівчат присвячений темі розвитку життєвих навичок дівчат в умовах надзвичайних ситуацій - конфліктів, катастроф, епідемій, спалахів насильства тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-