Шевченко: Ми мали забити м'яч у першому таймі, у другому – не вистачило сил

Шевченко: Ми мали забити м'яч у першому таймі, у другому – не вистачило сил

Укрінформ
Головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про причини невдалого виступу національної команди в заключному матчі відбору ЧС-2018 проти Хорватії (0:2) та про її завдання на майбутнє.

"Дивлячись на результат, можемо відзначити, що хорвати вкотре довели, що в їх складі є висококласні виконавці. Тільки-но в другому таймі нам стало бракувати сил, вони підняли темп, почали пресингувати - і у нас одразу почалися проблеми. Перший тайм був хорошим, я думаю, ми повинні були забити м'яч і йти в роздягальню з рахунком 1: 0.

У Хорватії багато хороших виконавців, і у важкий момент вони мобілізувалися - їм вистачило одного шансу, щоб вийти вперед. Хорвати почали вигравати більше боротьби, пішло більше підбирань, ми втратили наші позиції і пропустили перший м'яч.

На сьогоднішній день збірна Хорватії за рівнем футболістів сильніша за нашу. Збірна України показала колективний творчий футбол, але клас гравців суперника вищий.

Я дуже задоволений хлопцями, і мені шкода, що матч завершився таким результатом. Після першого тайму у нас всіх була велика надія, спасибі уболівальникам, які прийшли підтримати команду. Якщо розкласти поєдинок на епізоди, то видно, що результат пов'язаний в першу чергу з якістю футболістів. Нашій команді трохи забракло вміння та досвіду. Багато гравців ще молоді і вперше грають на такому рівні: суворо судити їх я не дозволю нікому. У нас є команда, яку ми будуємо: молоді хлопці, яких ми пускаємо до складу, і якісні футболісти, які доводять свій клас. Вони гідні тих клубів, в яких вони виступають. У нас команда, яка все ще створюється.

Читайте також: Україна програла Хорватії і не виступить на чемпіонаті світу з футболу

Перш за все, ми не добрали очок, починаючи з першої гри, коли ми протистояли Ісландії вдома. Ми повинні були вигравати цю гру, якщо говорити щодо очок. Другий ключовий матч - у Туреччині, там ми теж повинні були перемагати. Цих очок нам і не вистачило.

Якщо я продовжу працювати в збірній, моя філософія не зміниться. Ті гравці, які будуть добре себе показувати, незалежно від віку, будуть запрошуватися до збірної. Я спеціально викликаю в команду по 25-26 чоловік, включаючи молодих і перспективних футболістів, які відповідають рівню і можуть прогресувати далі. Я вважаю, що у нас достатньо хороших виконавців. Є моменти, де ми повинні краще розуміти гру, вчитися вести її. З Хорватією нам не вистачило досвіду - ми будемо шукати його в товариських зустрічах", - цитує Шевченка footballua.tv

Фото: shakhtar.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-