«Пальне» на один тайм і рік на узбіччі

«Пальне» на один тайм і рік на узбіччі

Укрінформ
Збірна України програла Хорватії і пропустить ЧС-2018.

Поразка у заключному матчі відбору на ЧС-2018 від Хорватії 0:2, попри біль і розчарування, повинна стати одночасно і новим відправним пунктом для нашої збірної. Тренерському штабу Андрія Шевченка цю відбіркову кампанію слід добре проаналізувати, зробити висновки і йти далі. Футбол в Україні на цьому не закінчується.

Щодо самої гри з Хорватією, то очікування були величезними. Наші лідери Ярмоленко і Коноплянка перебували у відмінній формі, Гармаш і Марлос мали посилювати атаку, спокушав також і  розгардіяш у хорватів. Втім, наші розпочали нервово. Перші атака, удар і кутовий були за хорватами. Лише з часом українці заспокоїлись, зачепились за м’яч і почали контролювати хід гри.

Читайте також: Україна програла Хорватії і не виступить на чемпіонаті світу з футболу

Як і в матчі з Косово дуже сильно розпочав гру Коноплянка. Він був найактивнішим і найгострішим. Десь з 20-ї хвилини у «синьо-жовтих»  запрацювали фланги. Саме звідти йшла загроза воротам гостей. Коноплянка, Марлос і Ярмоленко, який звично для себе зміщувався на правий фланг, конструювали атаки. Хорвати з труднощами захищалися. Слід відзначити, що наші майстерно затерли в середині поля лідерів хорватів – Модрича і Ракитича. Вони фактично залишились без м’яча і можливості комбінувати.

Перший тайм однозначно залишився за нашою збірною. У нас було більше атак, більше гостроти, більше осмислених дій з м’ячем. Коноплянка і Ярмоленко цілком заслужено стали кращими на полі. Вдало підключалися до наступу Степаненко і Ракицький. Багато працював Ротань. Можливо, більшого ми чекали від Марлоса і Гармаша. І хоч хорвати не дозволяли розслабитись нашому захисту, усі ми чекали на гол і перемогу.

Однак, реалії другого тайму виявились іншими. З перших хвилин обидві збірні затислись. Відчувалось, що ціна помилки зросла в рази. Пішла гра до голу і, на жаль, м’яч влетів не у ті ворота, в які ми хотіли. Провал в центрі нашого захисту дозволив відзначитись Крамаричу. Психологічний удар для «синьо-жовтих» виявився дуже сильним і згодом той таки Крамарич остаточно поховав наші надії.

За рахунку 0:2 гра для нас фактично втратила інтерес. Збірна навіть не намагалася створити диво, адже у наших гравців просто скінчилось «пальне». Зникло взаєморозуміння на полі і кожен став сам за себе.

Читайте також: Україна - Хорватія: текстова трансляція

Аналізуючи поразку за гарячи слідами, можна сказати одне – збірна України знову скисає після перерви у відповідальній грі. Так було з ісландцями, так сталося і сьогодні. Наш тренерський штаб втрачає щось важливе у процесі відновлення, і після важких матчів українських футболістів просто не вистачає на другий тайм.

Що ж до більш глобальних висновків, то Шевченко продовжує будувати свою нову збірну. Яка здатна мислити на полі, вміє моментами добре контролювати м’яч і пропонує супернику щось більше ніж наші традиційні контратаки. Залишається лише побажати Андрієві успіху в новому відбірковому циклі та особливо не засмучуватись тим фактом, що Україна пропускає ЧС-2018 в Росії. Так, ми на деякий час залишаємо на узбіччі світового футболу. Зате ми отримуємо час для більш суттєвої перебудови.

Святослав Василик, Київ

Фото Данііла Шамкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-