Формула-1: Хемілтон переміг на Гран-прі Японії

Формула-1: Хемілтон переміг на Гран-прі Японії

Укрінформ
 Феттель знову не фінішував. 

Переможцем 16-го етапу автоперегонів Формули-1 – Гран-прі Японії став Льюїс Хемілтон з команди «Мерседес». Це восьма перемога в цьому сезоні  32-річного британського пілота. Про це повідомляє Укрінформ. 

Хемілтон напередодні виграв кваліфікацію, тому стартував з поул-позишин. Слідом за ним гонку розпочав його головний конкурент Себастьян Феттель з «Феррарі». Втім, боротьби не вийшло. Через технічні проблеми з машиною Феттель стрімко втрачав позиції, а на п’ятому колі взагалі зійшов.

Гідний спротив протягом усієї гонки чинив Хемілтону пілот «Ред Булл» Макс Ферстаппен. Голландець двічі впритул наближався до британця, однак обійти його не зумів.

Читайте також: Формула-1: Хемілтон виграв кваліфікацію Гран-прі Японії

У підсумку, Хемілтон фінішував першим. Ферстаппен – другим. Третє місце посів ще один пілот з «Ред Булл» австралієць Даніель Ріккардо. На четвертому і п’ятому – фінські гонщики Валттері Боттас («Мерседес») і Кімі Райкконен («Феррарі»). Зауважимо, що Феттель вдруге сходить у трьох останніх гонках і фактично він вже програв боротьбу за титул.

Після 16-го етапу Хемілтон вкотре збільшив своє лідерство в загальному заліку до 59 очок. У нього тепер 306 пунктів. На другій позиції Феттель, у якого залишилось 247 очок. Майже впритул до нього підібрався Боттас, який набрав 234 очки.

Наступний етап чемпіонату – Гран-прі США. Пілоти змагатимуться 20-22 жовтня в Остіні.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-