Українки тріумфували на світових турнірах зі стронг-спорту у Лас-Вегасі та Барселоні

Українки тріумфували на світових турнірах зі стронг-спорту у Лас-Вегасі та Барселоні

Укрінформ
Донеччанка Ольга Лящук і Лідія Гунько з Івано-Франківська тріумфально виступили на світових турнірах зі стронг-спорту (богатирське багатоборство) у Лас-Вегасі та Барселоні.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив спортивний директор команди "Спільна Перемога" Олександр Соколинський, передає кореспондент агентства.

"До участі у чемпіонаті світу серед жінок-професіоналів Strongest Woman in the World-2017 - Olympia, який проходив у Лас-Вегасі (США), було запрошено лише тих жінок-богатирів, які у попередніх відбіркових турнірах здобули спеціальні профкарти. Від Європи можливість змагатися в когорті найсильніших отримали лише чотири спортсменки Старого світу, дві з яких представляли Україну - Ольга Лящук та Лідія Гунько. Ольга сенсаційно для американок впевнено перемогла, а Лідія лише на півочка відстала від другого місця. Зауважу, що наш бронзовий призер виступала із серйозною травмою ноги", - розповів Соколинський.

За його словами, американки прагнули відігратися і вирушили в Іспанію до Барселони, де проходив "Арнольд Спорт Фестиваль-2017", який свого часу започаткував сам Арнольд Шварценеггер. Але і цього разу нікому не вдалося перевершити Ольгу Лящук - чисте перше місце.

Заступник міністра молоді та спорту Ярослав Войтович у свою чергу відзначив роль спортивного менеджменту в успішному просуванні українських атлетів на світових аренах і не виключив можливість проведення міжнародних турнірів зі стронг-спорту в Україні.

"Успішні виступи наших красунь-богатирів на престижних світових змаганнях зміцнюють авторитет України за кордоном, її імідж потужної спортивної держави. Можливо, вже наступного року Київ отримає право провести "Арнольд Спорт Фестиваль Європа" з вірогідним візитом до України Арнольда Шварценеггера", - підкреслив Войтович.

Читайте також: Усик і Вірастюк піснею підтримали прикордонників України

А володарка титулу найсильнішої жінки планети Ольга Лящук зі свого боку зауважила, що зійти на світовий подіум їй допомогла "вся наша дружна команда". Це, звичайно, і подруги по збірній, тренери, спонсори, менеджери зі "Спільної Перемоги" і Міністерство молоді та спорту.

На фото: Ольга Лящук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-