Проти Косова без права на помилку

Проти Косова без права на помилку

Укрінформ
Сьогодні збірна України зіграє передостанній матч відбору на ЧС-2018.

Косово – Україна. Відбірковий матч ЧС-2018. Шкодер (Албанія). Стадіон «Лоро Борічі». 6 жовтня. 21:45. Арбітр: Крейг Поусон (Англія). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» і «Футбол 1».

Завдання нашої збірної в цьому матчі цілком зрозуміле – лише перемога, лише три очки.  Інакше наші шанси вийти з групи зводяться до нуля і домашня гра з Хорватією перетворюється лише на матч престижу. Косово хоч і аутсайдер, але збірна кусюча, технічна, якій не можна давати свободу на своїй половині поля. У косоварів багато гравців з сильних європейських чемпіонатів, вони знають, що таке сучасний футбол. Хорвати та ісландці нещодавно з ними мали достатньо проблем.

Читайте також: Футбол: Букмекери вважають Україну беззаперечним фаворитом у матчі з Косово

Для команди Андрія Шевченка поєдинок в Шкодері перетвориться в один суцільний позиційний наступ, а це не наш футбол. «Синьо-жовтим» завжди важко долати насичений і добре навчений захист. Додайте сюди галас навколо натуралізації Марлоса, травми Ракицького і Бутка, дискваліфікацію Коваленка і Зінченка, катастрофічну ситуацію з нападниками і отримаєте уявлення з яким головним болем підходить до цієї гри штаб Шевченка.

Шевченко каже, що на 98% вже визначився зі стартовим складом. У свою чергу, останні три дні ЗМІ та експерти те й роблять, що намагаються передбачити  нашу «основу» проти Косова. Не піддають сумніву лише чотири позиції: Пятов – у воротах, Степаненко – опорник, Ярмоленко і Коноплянка на флангах півзахисту.

Ігор Пердута
Ігор Пердута
Травма Бутка змусить Шевченка робити непростий вибір на правому фланзі захисту. Там гратиме або новачок Пердута, або ж номінальний хавбек Караваєв. Зліва у захисті два претендента – Матвієнко та Соболь, який набрав відмінну форму у празькій «Славії». Невідомо також яким буде дует в центрі захисту. А точніше, хто стане напарником Хачеріді – Ордець чи Кучер?

Сергій Сидорчук, Максим Коваль та Едуард Соболь
Сергій Сидорчук, Максим Коваль та Едуард Соболь

Безліч варіантів на два місця у центрі півзахисту. Тут одразу п’ятеро кандидатів: Ротань, Малиновський, Сидорчук, Гармаш і Буяльський. За винятком Сидорчука, який останнім часом демонструє відмінну гру, до решти є нарікання. Зважаючи на позиційний наступ в цьому матчі, поряд з Сидорчуком може зіграти креативний Малиновський. Хоча можуть дати шанс і Гармашу. Той інколи вистрілює у найвідповідальніші моменти.

Читайте також: Косово – Україна: Шевченко майже визначився зі складом

Марлос
Марлос

Стосовно нападника, то ніхто не здивувався, якби Шевченко залишив в запасі і Кравця, і Бесєдіна. А найближче до чужих воріт поставив би Ярмоленка, Марлоса чи Гармаша. Втім, поява Марлоса в Шкодері малоймовірна через відсутність у нього закордонного паспорта, а тому Ярмоленко і Гармаш залишаться у середині поля. Ну, а Кравець з Бесєдіним, швидше за все, поділять між собою тайми, шанси і вдачу.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-