Юрист: Марлос отримав тимчасовий документ, а не паспорт у формі ID картки

Юрист: Марлос отримав тимчасовий документ, а не паспорт у формі ID картки

Укрінформ
Юрист міграційного права Любомир Кузюткін прокоментував проблеми Марлоса з документами, через які він не вилетів в Албанію у складі національної збірної на матч проти Косово, який відбудеться вже завтра, 6 жовтня.

"Марлос наразі отримав лише тимчасовий документ (так зване тимчасове посвідчення громадянина), а не паспорт (у формі ID картки). Отримання внутрішнього паспорту передбачає затяжну процедуру. Оформлення самого документа займає близько двох тижнів. Окрім цього, існує ціла низка бюрократичних процедур: реєстрація місця проживання, взяття на військовий облік тощо. А без внутрішнього просто неможливо отримати і закордонний документ. Відтак, це і пояснює відсутність Марлоса у списку тих, хто полетів до Албанії. Та й пояснити, як Марлос тиждень тому отримав громадянство, складно.

Ситуація взагалі виглядає дивною. Це якщо простими словами. На отримання українського громадянства на практиці люди чекають, як мінімум рік-півтора. Марлос же отримав формальне право стати українцем в січні цього року (5-річний строк проживання на території України). Як йому вдалося за 9 місяців отримати документ? Для мене загадка. Інше цікаве запитання – чи відмовився він від свого попереднього, бразильського, громадянства. Адже для отримання нашого паспорту він мав підписати відповідне зобов’язання", - розповів Кузюткін footballhub

Читайте також: Футбол: Марлос не вилетів на гру з Косово через проблеми з документами

Нагадаємо, що матч Косово – Україна відбудеться в албанському Шкодері о 21.45. У прямому ефірі його покажуть телеканали "Україна" і "Футбол 1".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-