Ігор Жданов: За 2016-17 роки Уряд інвестував у спортивні об’єкти 470 млн гривень

Ігор Жданов: За 2016-17 роки Уряд інвестував у спортивні об’єкти 470 млн гривень

Укрінформ
Уряд підтримав ініціативу Міністра молоді та спорту про виділення 10% коштів фонду регіонального розвитку саме на спортивні об’єкти.

За два останні роки Уряд інвестував у будівництво та відновлення спортивних об’єктів понад 470 млн гривень. Про це заявив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

«Капітальний ремонт країни - це не лише нові якісні дороги, але й початок відродження спортивної інфраструктури. Уряд та особисто Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримав мою ініціативу, засновану на вивченні досвіду Польщі, про виділення 10% коштів Державного фонду регіонального розвитку саме на спортивні об’єкти», - сказав Ігор Жданов.

У 2017 році завдяки цій програмі реалізується 84 проекти з будівництва, реконструкції, ремонту спортивних майданчиків, басейнів, залів ДЮСШ, стадіонів по всій Україні. Втому числі в райцентрах і селищах, на це в поточному році Уряд виділив 373,72 млн. гривень.

Читайте також: У Жданова презентували план розвитку спорткомлексу "Авангард"

Загалом, у 2016-2017 роках Уряд інвестував понад 470 млн. гривень у відновлення та будівництво десятків спортивних об’єктів по всій Україні. Проекти реалізуються шляхом співфінансування з органами місцевого самоврядування, тому загальну суму видатків можна сміливо подвоювати.

«Це одна з найбільших інвестицій держави у відродження спортивної інфраструктури за всі роки незалежності України. Переконаний, реалізація такої загальнонаціональної програми – на роки вперед закладе дуже міцний фундамент для якісного розвитку всього масового спорту та спорту вищих досягнень України», - вважає Міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-