У Жданова презентували план розвитку спорткомлексу

У Жданова презентували план розвитку спорткомлексу "Авангард"

Фото
Укрінформ
У Києві планується реконструювати льодову арену "Авангард", що існує з 1960-х років, та побудувати новий сучасний багатофункціональний спортивний комплекс.

Про це у четвер поінформував міністр молоді та спорту Ігор Жданов під час презентації стратегічного плану розвитку столичного спорткомлексу "Авангард", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проектом передбачено створення сучасних умов для організації навчально-тренувального процесу, проведення змагань з хокею, баскетболу, спортивної гімнастики, плавання, фігурного катання та інших видів спорту. Зокрема, планується звести льодовий палац на 5,2 тисячі місць із можливістю збільшення кількості глядачів до 8 тисяч, льодову арену на 1 тисячу місць, 25-метровий басейн на 4 доріжки, універсальні спортзали для ігрових видів спорту тощо. Стратегічний план розвитку комплексу передбачає декілька фаз відродження "Авангарда" упродовж 2018-2020 років", - сказав Жданов.

Читайте також: В уряді обговорили, як забезпечити трансляцію зимових Олімпійських ігор-2018

Водночас він зазначив, що коштів на реалізацію цього проекту поки що немає.

"Нашим міністерством виділені необхідні кошти для передпроектних робіт - близько 600 тис. грн. Проте у проекті Державного бюджету на 2018 рік на виконання першого етапу реконструкції спорткомлексу - 89 млн грн - грошей не передбачено", - підкреслив міністр.

Однак, за його словами, ситуація не така вже й песимістична.

"Є воля міністерства, небайдужих до спорту народних депутатів, бажання спортивної громади та реальна можливість за допомогою держави, приватних інвестицій відновити спорткомплекс, побудувати сучасну багатофункціональну арену, повернути до активного спортивного життя Києва і України. Міністерство готове докласти всіх зусиль для того, щоб "Авангард" став справжньою перлиною українського спорту та однією з найсучасніших баз підготовки юних і дорослих спортсменів", - заявив Жданов.

Очільник головного спортивного відомства звернувся до парламенту з настійним проханням передбачити у проекті держбюджету на наступний рік необхідні кошти, аби у вересні 2018-го у Києві на вулиці Мельникова, 46 урочисто відкрити сучасний спорткомплекс "Авангард", "на який так чекають українці".

Народний депутат Юрій Савчук запевнив, що у Верховній Раді є "потужне спортивне лобі" - це група небайдужих парламентаріїв, які відстоюватимуть питання виділення необхідних коштів на відновлення спортивної інфраструктури, зокрема для спорткомплексу "Авангард".

Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін подякував міністру Жданову, спортивній громаді, народним депутатам за увагу до відновлення "Авангарду" та висловив сподівання на позитивне вирішення цього питання під час бюджетного процесу.

Презентація стратегічного плану розвитку столичного спорткомлексу "Авангард" /Фото з сайту міністерства молоді та спорту

Фото: Мінмолодьспорту

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-