Зубко: Не сумніваюся, що розписка Захарченка про

Зубко: Не сумніваюся, що розписка Захарченка про "здачу" матчу справжня

Укрінформ
Віце-президент Федерації хокею України (ФХУ) Георгій Зубко прокоментував стан розслідування справи про договірний матч Україна - Південна Корея на квітневому чемпіонаті світу в Києві, в якій фігурують гравці національної збірної Едуард Захарченко та Володимир Варивода.

"На сьогоднішній день, на жаль, я можу констатувати, що Едуард Захарченко обманює, коли говорить, що не давав скандальних розписок. Сумнівів у тому, що ці розписки написані саме їм, у мене не виникає. Ми отримали багато свідчень різних людей, які бачили оригінали. Ми отримали практично повну схему організації цих незаконних домовленостей.

Сьогодні всі матеріали передані в Національну поліцію. Ми щиро віримо в об'єктивність слідства, але ми є Національною федерацією і зі свого боку застосовуємо дисциплінарну форму санкцій. На першому етапі ми обмежилися тимчасовими заходами, нас підтримала в цьому питанні Міжнародна федерація (IIHF). Я думаю, що як тільки ми отримаємо повну інформацію, відразу ж визначимо зі свого боку конкретні терміни дисциплінарних санкцій, а далі вже - питання Національної поліції: застосовувати кримінальні санкції чи ні.

Основний меседж виглядає наступним чином: договірні матчі і корупція в спорті - мають місце. І Україна, і наш хокей не є першопрохідцями в цьому питанні. Ми хочемо чистоти хокею в Україні, і ми до цього прийдемо. Ще раз хочу підкреслити, що немає ніякої кровожерливості в наших діях по відношенню до спортсменів, по-людськи - їх правда шкода. Ми просимо хлопців йти на діалог з нами в рамках проведення розслідування.

Ми хочемо, щоб спортсмени допомогли нам в тому, щоб ми припинили подібні процеси для подальшого розвитку хокею в Україні.

Читайте також: Воротар хокейної збірної України заявив, що не писав розписок про «здачу» матчу

На сьогоднішній день найголовніше - це корінь і ядро цієї проблеми. Є посередники в цій історії, є безпосередні організатори, але це ми передамо до компетенції Національної поліції. Нас цікавить спорт в його чистому вигляді, за порушення принципу fair play (чесна гра), буде негайна дисциплінарна реакція.

Ми очікуємо додаткових висновків від комісії Міжнародної федерації хокею, готові надати їй всі зібрані нами матеріали. На даний момент остаточні терміни я не можу назвати, це непростий процес", - сказав Зубко XSPORT

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-