Тренер

Тренер "Зорі": Пробачати футболістам можна все, але ходити пішки по полю не можна

Укрінформ
Головний тренер луганського футбольного клубу "Зоря" Юрій Вернидуб прокоментував поразку команди від шведського "Естерсунда" (0:2) в першому турі групового етапу Ліги Європи.

"Я усього очікував, але що буде такий результат... Перш за все, потрібно вибачитися перед тими людьми, які прийшли на стадіон. Ми виглядали не так, як хотілося б. "Естерсунд" справедливо переміг. Вони терпіли, використовували наші дитячі помилки. Коли нам забивали перший м'яч, помилки допустили найдосвідченіші футболісти. Навіть не думав, що так може бути. На нас чекає непростий поєдинок в чемпіонаті проти "Карпат".

Потрібно відновитися. Проведемо конкретну ротацію. Треба розбиратися. Є футболісти, які не можуть перебувати в першій команді. Нехай потренуються з дублем і зроблять висновки. Прощати можна все, але виходити на поле і ходити пішки не можна.

Чому таке сталося, складно сказати. Не хочу всю провину перекладати на футболістів. Є головний тренер. У цьому чемпіонаті я вже втомився брати на себе відповідальність. Вони повинні почути мене і повинні відповідати за свою гру! Можна говорити що завгодно, головне, щоб були зроблені висновки. Програли всі, значить, всі виглядали погано, включно зі мною

У складі "Естерсунда" не побачив футболістів нижче класом, ніж у нас. Я вчора говорив, що це хороша команда, яка мені подобається. Вони бійці, справжні мужики. У нас ніколи не було такого, щоб ми апелювали до судді. Сьогодні, як не дивно, при будь-якому поштовху наші гравці розводили руками, просили штрафні. Це не правильно. На гру виходить, можна сказати, 22 спартанця. Хтось помиляється, хтось ні. Це футбол. Якщо ми перетворюємо гру в "мене штовхнули, свисніть", то нічого доброго не буде.

Читайте також: Ліга Європи: «Зоря» з поразки розпочинає турнір

За тактичною схемою не думаю, що нас переграли. Знав, що вони будуть грати в три захисники. Сказав про це хлопцям. Не думав, що будуть якісь проблеми. Їх і не було. У першому таймі не було. Їх і далі не було б, якби ми самі собі не створили проблем.

Я восьмий рік працюю в "Зорі". Перший рік, 2010-й, коли тільки починали працювати з Анатолієм Дмитровичем Чанцевим, команда була не така, яку хотілося б бачити. Цього року теж саме. Я сильна людина. Докладу максимум зусиль, для того, щоб створити команду знову", - цитує Вернидуба офіційний сайт ФК "Зоря"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-