Євген Мурзін: Баскетбольна збірна України поступово прогресує

Євген Мурзін: Баскетбольна збірна України поступово прогресує

Укрінформ
Національна збірна України з баскетболу прогресує, щоправда, не так швидко, як би усім нам хотілося.

Про це заявив на брифінгу у Києві, присвяченому виступу команди на Євробаскеті-2017, її головний тренер Євген Мурзін, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"У нас є хороші виконавці, є, зокрема, можливість підсилити першу позицію. Словом, маємо всі підстави бути конкурентноздатними. Чемпіонат Європи показав, що збірна України прогресує. Про це мені, доречі, казали й колеги з інших команд. Все, однак, йде не так швидко, як би хотілося. Не сприяє швидкому прогресу й чемпіонат України, де мало конкурентноздатних ігор. Крім того, на цьому шляху необхідна допомога держави. Звичайно, нам дуже хотілося б потрапити і на Олімпіаду, і на чемпіонат світу, і стояти на одній зі сходинок п'єдесталу. Щоб це сталося, збірною треба щоденно піклуватися", - сказав Мурзін.

Він також запевнив, що за головну команду країни дуже хочуть грати наші баскетболісти, які виступають у НБА та Євролізі.

" У мене добра інформація. Усі наші гравці, які виступають у Національній баскетбольній асоціації та Евролізі, дуже хочуть грати за збірну України. Я вас запевняю. Так, дуже часто це не вітають тренери, менеджери їхніх клубів, бояться травм тощо. Будемо домовлятися, бо швидкий погрес нашої національної команди нині неможливий без посилення її зірками", - вважає тренер.

Серед гравців нашої збірної особливо вразив тренера на чемпіонаті центровий Артем Пустовий. 

"Хочу подякувати за віру до перемоги усім хлопцям. Вони змогли показати свій потенціал, особливо у переможному матчі проти сильної збірної Грузії. Але найбільше мене вразив своєю грою Пустовий. Я давно чекав від нього такого сплеску. Крім того, хочу сказати що у житті Артем дуже чемний хлопець, з ним завжди приємно спілкуватися", підкреслив наставник збірної.  

Читайте також: Євробаскет-2017: визначилася перша пара 1/2 фіналу

Євіген Мурзін також відзначив чудову організацію першості в Ізраїлі та Туреччині, а серед команд його найбільше вразили високий рівень виконавської майстерності збірної Словенії та клас і міць команди Іспанії, яку наставник української збірної вважає головною претенденткою на "золото".

Нагадаємо, на груповому етапі Євробаскета-2017 Україна грала у Тель-Авіві,  де посіла 4-те місце у секстеті В. Підопічні Євгена Мурзіна обіграли команди Грузії та Ізраїля і поступилися Німеччині, Італії та Литві. У плей-офф, на стадії  1/8 фіналу, підопічних Євгена Мурзіна зупинили у Стамбулі словенці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-