Віце-президент «Маріуполя»: «Динамо» налаштувало проти себе усю футбольну Україну

Віце-президент «Маріуполя»: «Динамо» налаштувало проти себе усю футбольну Україну

Укрінформ
Андрій Санін прогнозує «Динамо» іміджеві та фінансові втрати. 

Віце-президент «Маріуполя» Андрій Санін прокоментував рішення КДК ФФУ зарахувати «Динамо» технічну поразку за неявку на гру. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Чи радію я отриманим трьом очкам за рахунок технічної поразки киян? Відповідаю абсолютно чесно - ні, наш клуб прагне доводити свій професіоналізм на футбольному полі, але ніяк не в кабінетах і підкилимних інтригах.

У мене до сих пір залишилося відчуття якоїсь штучності ситуації. Чому наші опоненти обрали саме наше місто і наш клуб в якості об'єкта для своєї інформаційної атаки? На жаль, але я так і не маю відповіді на класичне запитання, що задається ще з часів стародавнього Риму - Cui prodest (Кому вигідно)?

Читайте також: Футбол: київському "Динамо" зарахували технічну поразку за неявку до Маріуполя

Чи вигідний був Маріупольгейт найтитулованішому клубу України? Абсолютно впевнений, що ні. Посудіть самі, які іміджеві втрати понесло «Динамо» з моменту його ініціювання, налаштувавши проти себе практично всю футбольну Україну.

Але ж незабаром ці іміджеві втрати конвертуються в фінансові: втрата доходів матчевого дня через відтік глядачів з трибун домашнього стадіону, зниження комерційних доходів через втрату ключових наявних спонсорів і відмова потенційних спонсорів, які цінують власну репутацію.

І прораховувався даний очевидний сценарій аналітиками середньої руки на «раз-два-три», невже в «Динамо» немає кращих? Або просто не вистачило сміливості озвучити альтернативну генеральній лінії партії точку зору? Побоялися що вас звільнять? Так вас і так звільнять, коли фінансовий директор «Динамо» покладе на стіл ІМС фінансові зведення за сезон 2017/2018. Тільки підставою звільнення вже буде «чому не переконали, раз це передбачали?», Ось і вся різниця.

Дорогі наші партнери з «Динамо». Я дуже розраховую, що прийняте рішення КДК дозволить нам всім поставити фінальну крапку в цьому такому не привабливому для українського футболу процесі.

Читайте також: Після теракту в Києві «Маріуполь» вимагатиме від «Динамо» гарантії безпеки

Як я і обіцяв Олексію Михайличенку, наш клуб докладе всіх зусиль для того, щоб надати київським гранду можливість реабілітуватися перед маріупольської публікою. Ми за підсумками першого етапу УПЛ постараємося вийти до першої шістки, ви ж приїдете до нас без жодних скандалів і ексцесів.

Теплу азовську гостинність гарантуємо! Ігор Михайлович, домовилися? Прийшов час зарити сокиру інформаційної війни і припинити скандал, який дискредитує всю прем'єр-лігу», - написав Санін.

Нагадаємо, сьогодні контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ прийняв рішення присудити «Динамо» технічну поразку 0:3 за неявку на матч в Маріуполь. Крім цього, «Динамо» отримало штраф. На апеляцію у киян є 10 днів. Також «Динамо» попереджало, що оскаржуватиме рішення ФФУ у міжнародному спортивному суді. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-