ЗМІ: «Десна» повинна отримати відсоток від трансферу Ярмоленка в «Боруссію»

ЗМІ: «Десна» повинна отримати відсоток від трансферу Ярмоленка в «Боруссію»

Укрінформ
Клуб з Чернігова може поповнити бюджет на кілька мільйонів євро. 

Спортивний юрист Ілля Скоропашкін вважає, що чернігівська «Десна» повинна отримати відсоток від трансферу Андрія Ярмоленка в «Боруссію». Про це він розповів Sport Arena.

«Тут мова про платежі солідарності, які становлять 5% від загальної суми трансферу і розподіляються між клубами, які брали участь в підготовці футболіста у віці від 12 до 23 років.

Ці 5% в свою чергу розбиваються пропорційно терміну підготовки: 12-15 років - по 5% за рік, 16-23 - по 10% за рік підготовки. Мета механізму солідарності - винагородити всі попередні клуби, що брали участь в підготовці футболіста.

Згідно зі встановленими правилами, протягом 30 днів з моменту реєстрації гравця, «Боруссія» зобов'язана зв'язатися безпосередньо з усіма його колишніми клубами, записаними в паспорті футболіста, щоб уточнити банківські реквізити з метою здійснення платежу солідарності.

Читайте також: Ярмоленко: Хочу якнайшвидше вийти на поле у футболці "Боруссії"

Наскільки мені відомо, «Десна» успадковує клубну історію з 1960 року, проходила кілька етапів реорганізації і не відмовлялася від старих боргів, як зараз це прийнято робити.

Коли «Боруссія» буде платити компенсацію клубам, які брали участь в підготовці футболіста, подивиться в паспорт гравця. Там зазначено - ФК «Десна Чернігів». В результаті німці зв'яжуться з клубом, який так і називається сьогодні - «Десна».

У «Боруссії» немає підстав не виплачувати компенсацію чернігівцям. Тим більше, це не їх компенсація, а частина грошей, які належать «Динамо». Тому німці їх утримають і перерахують «Десні», - сказав юрист.

Нагадаємо, Андрій Ярмоленко - вихованець «Десни», за яку він провів 9 матчів в 2006 році. Цього літа він перейшов в «Боруссію» (Дортмунд) з «Динамо» за 25 мільйони євро. У 2010 році «Десну» виключили з ПФЛ за фінансові труднощі. Згодом «Десну» реорганізували в спортивний футбольний клуб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-