Ісландія – Україна: просто зіграти у свій футбол

Ісландія – Україна: просто зіграти у свій футбол

Укрінформ
Після перемоги над турками нашій збірній важливо втриматись на другому місці в групі. 

Відбірковий матч чемпіонату світу-2018. Ісландія – Україна. 5 вересня. Рейк'явік. Стадіон «Лаугардалсвеллюр». 21:45. Арбітр – Вільям Коллам (Шотландія). Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1» та «Україна».

Читайте також: Прогноз букмекерів: Україна й Ісландія мають рівні шанси

«І для України, і для Ісландії це вирішальна гра», - так оцінив сьогоднішній матч головний тренер «синьо-жовтих» Андрій Шевченко. Зважаючи на те, що хорвати таки обіграли Косово, набрали 16 очок і вийшли в лідери, гра в Рейк'явіку перетворюється на битву за другу позицію в групі. Вона сама по собі гарантує продовження боротьби за путівку на ЧС-2018, а також з другого місця можна замахнутись і на лідерство Хорватії. Принаймні, ми з хорватами завершуємо відбірковий турнір 9 жовтня на власному полі. Це буде чудова можливість самим поїхати на мундіаль з першого місця в групі.

Після блискучого успіху в матчі з турками Андрій Шевченко навряд чи схоче змінювати переможний склад. Тому навряд чи Ракицький і Гармаш, які пропускали гру в Харкові, гарантовано отримають місце в основі. Скажімо, чи є сенс розбивати пару центральних захисників Хачеріді – Кривцов, які безпомилково зіграли проти турків? Так само чи варто кидати перехворівшого ангіною Гармаша з перших хвилин замість Коваленка? Ці питання найбільше турбуватимуть Шевченка перед грою. І від правильних кадрових рішень залежатиме ледь не 90% успіху в ісландському матчі.

Читайте також: Малиновський: Перемога над Туреччиною не важлива без перемоги над Ісландією

Щодо тактики проти Ісландії, то Шевченко сказав прямо: «Ми гратимемо у свій футбол, мої гравці у чудовій формі». А це означає, що наша збірна не зачинятиметься на власній половині поля і спробує нав’язати супернику свою гру – жорстку в середині поля і швидку на флангах. Проти вмотивованої Ісландії також важливо не загратися у футбольні спецефекти. Насамперед, це стосується Коноплянки та Ярмоленка. В Рейк'явіку буде сувора чоловіча бійня, тому на перший план вийде навіть не тактика і майстерність, а характер і вміння тримати удар.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-