УЄФА перевірить фінансову діяльність ПСЖ через два мегатрансфери

УЄФА перевірить фінансову діяльність ПСЖ через два мегатрансфери

Укрінформ
Європейський союз футбольних асоціацій (УЄФА) перевіряє фінансову діяльність французького футбольного клубу "Парі Сен-Жермен" (ПСЖ). Перевірку вирішили провести після того, як ПСЖ провів два найдорожчі трансфери в історії світового футболу.

Про це стало відомо у п'ятницю, 1 вересня, повідомляє DW з посиланням на інформагенцію SID.

"Нещодавно французький клуб підписав контракт із бразильською футбольною зіркою Неймаром. Представники Неймара заплатили іспанській "Барселоні" 222 мільйони євро, щоб гравець міг перейти до французького клубу. Це зробило Неймара найдорожчим гравцем в історії футболу. Незабаром ПСЖ заплатив 180 мільйонів євро за річний контракт французького гравця Кіліана Мбаппе з футбольного клубу "Монако", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Футбол: англійські клуби встановили рекорд в останній день трансферного вікна

Зазначається, що Фінансова контрольна палата УЄФА перевірить, чи не порушив ПСЖ так званий "Financial Fairplay" - правила, які передбачають, що футбольний клуб не має витрачати на трансфери гравців суми, які значно перевищують його доходи. Поки триває перевірка ПСЖ, в УЄФА не коментуватимуть цю ситуацію. Якщо перевірка виявить порушення, клубу можуть загрожувати високий штраф або навіть заборона брати участь у європейських футбольних чемпіонатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-