Луческу: Я заклав фундамент гри цієї збірної України

Луческу: Я заклав фундамент гри цієї збірної України

Укрінформ
Тренер турків назвав переваги нашої збірної – контроль м’яча, зіграність, фізична готовність. 

Головний тренер збірної Туреччини Мірча Луческу напередодні відбіркового матчу ЧС-2018 проти України розповів про свій вплив на український футбол. Про це він розповів румунському сайту Digi Sport.

«Не хотілося б грати цей матч. Але я пишаюся, коли бачу вісьмох своїх хлопців з «Шахтаря» в цій збірній України, в якій бачу свій стиль гри і фундамент, який я заклав.

Коли я приїхав в Україну, всі грали в персональний захист, з ліберо, як «Динамо» Лобановського. Потім потроху «Шахтар» став зразком для всіх - це була видовищна, атакуюча, позитивна, продуктивна команда. І весь український футбол від цього виграв, з'явилися важливі гравці.

Читайте також: Вірт: Луческу - тренер-переможець, збірній України буде дуже важко

Було розумно з боку Шевченко нічого не змінювати. У збірної України в нашій групі найбільше володіння м'ячем. Вона контролює гру, у неї є молодість гравців, «фізика», яка дозволяє покривати весь простір поля, і той факт, що гравці давно грають разом.

Туреччина протиставить їй техніку і бойовий дух, а також досвід. Я викликав гравців, для яких це може бути останнім шансом зіграти на великому міжнародному турнірі», - сказав Луческу.

Нагадаємо, відбірковий матч ЧС-2018 Україна – Туреччина зіграють 2 вересня у Харкові. Початок о 21:45. Збірні України та Туреччини наразі поділяють у відбірковій групі 3-4 місця, відстаючи від лідерів Хорватії та Ісландії на два очки. Мірча Луческу 12 років очолював «Шахтар» (2004-2016). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-