Кріштіану Роналду визнаний кращим футболістом року за версією УЄФА

Кріштіану Роналду визнаний кращим футболістом року за версією УЄФА

Укрінформ
Нападаючий мадридського "Реала" і збірної Португалії Кріштіану Роналду втретє в історії і вдруге поспіль визнаний Кращим футболістом року за версією Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Кріштіану Роналду отримав нагороду Кращому футболісту року в четвер на жеребкуванні групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА-2017/18 в Монако, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

У минулому сезоні 32-річний форвард допоміг "Реалу" вдруге поспіль виграти Лігу чемпіонів УЄФА. Тоді головний клубний турнір Європи підкорився мадридцям у 12-й раз.

Вперше Роналду удостоївся цієї нагороди в сезоні 2013/14. Це вже його третя подібна нагорода в цілому і друга поспіль.

Читайте також: Ліга чемпіонів УЄФА: "Шахтар" поїде до Манчестера, Неаполя та Роттердама

За підсумками голосування Роналду випередив форварда "Барселони" і збірної Аргентини Ліонеля Мессі, а також воротаря "Ювентуса" і збірної Італії Джанлуїджі Буффона. Шорт-лист був визначений за результатами голосування журі, що складалося з 80 тренерів клубів, які грали в сезоні 2016/17 на груповому етапі Ліги чемпіонів і Ліги Європи УЄФА, а також 55 спортивних журналістів, обраних Асоціацією європейських спортивних видань (ESM) і представляли всі національні асоціації УЄФА.

З 12 голами Роналду став кращим бомбардиром минулої Ліги чемпіонів. Два з них він забив "Ювентусу" у фінальному матчі в Кардіффі. За підсумками голосування португалець набрав 482 очки, Мессі - 141, а Буффон - 109.

Фото: uefa.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-