Юлія Левченко: На чемпіонаті в Лондоні я відчувала, що зможу подолати 2 метри

Юлія Левченко: На чемпіонаті в Лондоні я відчувала, що зможу подолати 2 метри

Укрінформ
19-річна киянка Юлія Левченко, яка змогла здобути для України єдину, срібну, медаль на недавньому чемпіонаті світу з легкої атлетики в Лондоні, сьогодні у Києві розповіла журналістам про свої відчуття у секторі для стрибків у висоту.

Юлія, зокрема, зазначила, що інтуїтивно була готова до такого "гросмейстерського" результату, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важко пояснити, як я показала результат 201 см. Скажу, правда, з упевненістю, що на інтуїтивному рівні я була готова до подолання двометрової висоти. Коли виходила в сектор, намагалася не думати про результат, а стрибати у власне задоволення. У вирішальний момент тренер мене попросила: "Зроби все, на що здатна". Я зрозуміла, що ніяких відмовок бути не може", - зазначила спортсменка.

"Юлю я треную із самого дитинства, - розповіла наставниця "висотниці" Ірина Пустовойт. - Її до мене у спортшколу привів шкільний учитель фізкультури, причому до цього дівчинка займалася художньою гімнастикою. У нас одразу виникло взаєморозуміння, ми багато працювали. І ось результат. Я знала, що Юля може подолати 2 метри. 197 см вона стрибнула з очевидним запасом. Ми й далі будемо представляти Україну на найпрестижніших змаганнях, а головна мета - Олімпіада-2020 у Токіо".

Читайте також: ЧС з легкої атлетики: Левченко виборола «срібло», Фара програв, Болт не фінішував

Нагадаємо, що нинішнього сезону Юлія Левченко також завоювала медалі на двох етапах Діамантової ліги ("срібло" у Монако та "бронза" у Римі), була третьою на чемпіонаті Європи у приміщенні та виграла "золото" першості Європи серед спортсменів до 23-х років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-