Шматенко: За місяць чи навіть менше бігтиму у Празі

Шматенко: За місяць чи навіть менше бігтиму у Празі

Укрінформ
Українська легкоатлетка Юлія Шматенко, яка не подолала кваліфікацію чемпіонату світу у Лондоні в бігу на 5000 м, прокоментувала свій виступ і розповіла про свої найближчі плани.

"Кожного разу виходжу на доріжку і не знаю, чого від себе чекати. Сподівалася на краще. Відчувала, що для мене трішки швидкий біг. Коли відчуваю, що є сили, виходжу вперед і біжу. А коли відчуваю, що їх немає, намагаюся зайняти позицію, а це для мене досить складно. Мені значно зручніше бігти попереду, як не дивно, коли мені ніхто не заважає. А тут з усіх боків суперниці, намагаєшся нікому не наступити на ноги, утриматися самій.

На розминці все ніби було непогано і сьогодні, і вчора. Але організм не обдуриш, певно, він ще не відійшов від хвороби. П’ятірка – дистанція складна. Свіжості вистачило лише на два перші кола, а потім не змогла зачепитися за дівчатами. Темп був досить швидкий. Якби бігли повільніше, протрималася б довше.

Про те, щоб зійти, думки відвідували, адже психологічно дуже складно пробігти так, як я сьогодні. Це сильний удар. Але вирішила не робити цього. Сходити – це річ заразна: зійдеш раз, потім другий – і так щоразу, як буде важко.

Я дуже самокритична. Якщо я сюди приїхала, то повинна показати максимальний результат. Знаю, що готова була бігти мінімум 15.10. Але життя внесло свої корективи. Наступного разу буду досвідченішою. Зараз уже знаю, що якості вимагає не лише безпосередньо спортивна складова підготовки, а й різні, на перший погляд, дрібниці. Можливо, життя мене готує до серйозніших змагань. З усього потрібно робити висновки і шукати позитивний бік.

За місяць чи навіть менше бігтиму у Празі "десятку". Потім ще пару стартів у листопаді. Тоді – відпочинок", - цитує Шматенко офіціальний сайт ФЛАУ.

Читайте також: ЧС з легкої атлетики: Гулієв сенсаційно виграв 200 метрів

Нагадаємо, що українка фінішувала останньою у своєму забігу на 5000 м і показала найгірший час серед усіх учасників – 16.40,36.

Кілька днів тому спортсменка перехворіла, але прийняла рішення не відмовлятися від участі у змаганнях.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-