Мінмолодьспорту проти приватизації Палацу спорту

Мінмолодьспорту проти приватизації Палацу спорту

Укрінформ
Під загрозою приватизації ще кілька об’єктів міністерства, зокрема, хокейний комплекс «Авангард».

Нещодавно Міністерство економічного розвитку і торгівлі України оприлюднило на своєму сайті перелік документів, які представляють собою стратегічне бачення щодо поводження з державними підприємствами у підпорядкуванні центральних органів влади.

Цей перелік містить, зокрема, підприємства, що знаходяться у сфері управління Міністерства молоді та спорту. Більшість з цих підприємств мають національне й міжнародне значення для українського спорту та молодіжної політики, і не можуть бути приватизовані у короткостроковій чи довгостроковій перспективі. Про це Мінекономрозвитку були надані аргументовані зауваження від Мінмолодьспорту, йдеться на офіційному сайті Міністерства молоді та спорту України.

Проте, Мінекономрозвитку не взяло до уваги ці зауваження без жодних на це підстав чи пояснень, ідучи всупереч рекомендаціям Уряду про необхідність врахувати позицію Мінмолодьспорту при розробці відповідного переліку.

Читайте також: Жданов привітав з успішним виступом національні збірні України з баскетболу 3х3

До переліку об’єктів, що підлягають приватизації, Міністерство економічного розвитку і торгівлі включило, зокрема, підпорядковані Мінмолодьспорту державні підприємства:

- державне автотранспортне підприємство «Автомехбаза»;

- державне підприємство «Ворохтянська високогірська навчально-спортивна база «Заросляк»;

- державне підприємство «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів»;

- державне підприємство «Дирекція з реконструкції спортивних споруд»;

- державне підприємство «Український художньо-спортивний ансамбль «Балет на льоду»;

- державне підприємство «Спортивний комплекс «Авангард»;

- державне підприємство «Палац спорту»;

- державне підприємство центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту «Льодовий стадіон»;

- державне підприємство «Спортивний комплекс «Атлет» (Палац спорту).

Наголошуємо, що Міністерство молоді та спорту категорично проти приватизації, навіть в так званому довгостроковому періоді, наступних державних підприємств із цього переліку:

- державне підприємство «Український художньо-спортивний ансамбль «Балет на льоду»;

- державне підприємство «Спортивний комплекс «Авангард»;

- державне підприємство «Палац спорту»;

- державне підприємство центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту «Льодовий стадіон»;

- державне підприємство «Спортивний комплекс «Атлет» (Палац спорту).

Міністерство молоді та спорту разом із керівництвом підприємств реалізовує плани розвитку цих підприємств. Є низка об`єктивних причин, через які приватизація цих об`єктів неможлива.

Зокрема, будівля державного підприємства «Український художньо-спортивний ансамбль «Балет на льоду» (вул. Еспланадна, 17, Печерський район) знаходиться на етапі введення в експлуатацію за інвестиційним договором.

У цій будівлі планується створити Будинок молоді України, що матиме велике значення для розвитку державної молодіжної політики, надасть нові можливості для розвитку міжнародних молодіжних зв’язків, сприятиме всебічній інтеграції України у європейський простір.

Створення Будинку молоді визначено указами Президента України , а також державною цільовою соціальною програмою «Молодь України» на 2016 – 2020 роки. Прикладами подібних центрів є Європейські молодіжні центри у Будапешті (Угорщина) та Страсбурзі (Франція).

Крім цього, потрібно нагадати, що наказом Міністерства молоді та спорту України від 17 вересня 2014 року №2953 утворено молоде державне підприємство «Спортивний комплекс «Авангард», на базі якого буде створено сучасний хокейний комплекс.

Читайте також: Жданов назвав Всесвітні ігри у Вроцлаві найуспішнішими для України за всю історію

Також потрібно нагадати про важливість державного підприємства «Спортивний комплекс «Атлет» (Палац спорту). Палац спорту – один з головних мультифункціональних спортивних майданчиків країни, який дозволяє на високому організаційному рівні проводити національні та престижні міжнародні змагання.

Тільки у 2017 році у Палаці спорту проводились: чемпіонат України з баскетболу, чемпіонат світу з хокею в дивізіоні 1А, міжнародний турнір National Cup зі спортивної гімнастики, 23-й міжнародний турнір зі спортивної боротьби, міжнародний турнір з художньої гімнастики «Кубок Дерюгіної», основний раунд кваліфікації збірних команд до чемпіонату Європи-2018 з футзалу.

Проведення таких міжнародних змагань на базі Палацу спорту, не лише підвищує престиж України, але й дозволяє залучити тисячі спортсменів, представників офіційних делегацій, вболівальників та спортивних туристів з інших країн. Таким чином, Палац спорту робить значний внесок в підвищення туристичної привабливості нашої держави та економічний розвиток Києва.

Сумнівів немає та не може бути щодо майбутнього статусу вищезгаданих державних підприємств. Вони мають важливе загальнодержавне значення, та не можуть бути приватизовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-