Гацько-Федусова: Сезон зовсім невдалий

Гацько-Федусова: Сезон зовсім невдалий

Укрінформ
Рекордсменка України з метання списа Ганна Гацько-Федусова прокоментувала свій виступ на чемпіонаті світу з легкої атлетики.

"Сезон зовсім невдалий. У мене відбулися зміни: у середині сезону я змінила тренера. З Сергієм Павловичем Шурхалом у мене залишилися дуже хороші стосунки. Він багато в мене вклав, саме з ним я досягла своїх поки що найкращих результатів. Я дуже поважаю цю людину і безмежно вдячна йому за все, що він для мене зробив. Але обставини склалися так, що я змінила тренера. Зараз працюю з В’ячеславом Римком.

Зараз у мене нові вказівки, нова техніка. Складно швидко перелаштуватися. При зміні тренера потрібно мінімум півроку-рік, щоб звикнути. З наступного сезону почну працювати вже чітко по цій методиці. Думаю, все стане на свої місця. Я знаю свої здібності і можливості, результати попередніх років це показують. Я всіляко намагатимуся повернутися на той рівень.

За великим рахунком, я потрапила на чемпіонат світу завдяки щасливому випадку. Я пройшла за рейтингом, без нормативу, 32-ю з 32 учасниць. Можна було передбачити, що буде такий виступ. Але не думала, що буде настільки низький результат. Якщо чесно, вже хочеться чогось нового. Зараз потрібно працювати і напрацьовувати.

У роботі з новим тренером є технічні зміни, і на тренуваннях це дуже навіть помітно. Але на змаганнях голова ще відключається, старе змішується з новим. Є багато вказівок, і поки біжиш, думаєш не про те, як викинути спис, а як і де правильно все зробити. І поки приходиш до фіналу, вже потрібно викидати спис, а в голові: "Що потрібно зробити?", - цитує Гацько-Федусову Федерація легкої атлетики України.

Читайте також: ЧС з легкої атлетики: Торі Боуї перемогла на стометрівці

Нагадаємо, що на чемпіонаті світу з легкої атлетики, що триває у Лондоні, 26-річна легкоатлетка провалила кваліфікацію у метанні спису. У своїй групі вона посіла лише 16-е місце. Її участь у чемпіонаті світу була під питанням, оскільки Ганна не виконала норматив. До складу учасниць спортсменка потрапила за системою добору ІААФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-