Росія заявила, що не визнає держпрограму з допінгу попри вимогу ВАДА

Росія заявила, що не визнає держпрограму з допінгу попри вимогу ВАДА

Укрінформ
Російські спортивні чиновники заявили, що ніколи не виконають вимогу Всесвітньої антидопінгової агенції (ВАДА) щодо визнання існування державної програми вживання допінгу та приховування такого вживання.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Не існувало жодної державної програми, цього не може бути. Ми не визнаємо те, чого не було», – передає інформагенція ТАСС слова відповідального за спорт російського віце-прем’єра Віталія Мутка.

ВАДА раніше заявила, що публічне визнання існування такої програми є однією з умов повного відновлення повноважень російської агентства з контролю за допінгом, РусАдА.

Читайте також: ЗМІ: Увесь склад збірної Росії з футболу мав проблеми з допінгом

Розслідування, яким керував експерт ВАДА Річард Макларен, дійшло висновків, що, зокрема, міністерство спорту Росії відповідало за ухвалення рішення про те, яких спортсменів слід «уберегти», приховавши позитивні допінг-проби. Також російське спортивне відомство керувало планом заміни зразків зі слідами допінгу на чисті на зимових Олімпійських іграх 2014 року, твердить ВАДА.

Кілька російських спортивних чиновників пішли у відставку у 2016 році після оприлюднення Маклареном звинувачень, але російський уряд ніколи не визнавав, що ці функціонери відповідальні за будь-які порушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-