Спорткомітет України просить збільшити фінансування неолімпійського спорту

Спорткомітет України просить збільшити фінансування неолімпійського спорту

Укрінформ
Потужний виступ Національної збірної на Всесвітніх іграх у Вроцлаві має спонукати владу збільшити фінансування неолімпійських видів спорту.

На цьому наголосив президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк на прес-конференції в Укрінформі. 

"Результат доводить, що, незважаючи на досить обмежене фінансування неолімпійського спорту, в Україні існує дуже потужна школа неолімпійського спорту. І ця стабільність демонструється на кожних Всесвітніх іграх, чемпіонатах Європи і світу. Прохання при формуванні бюджету на наступний рік збільшити обсяг фінансування на неолімпійський спорт, оскільки, починаючи з 2013 року, він залишається незмінним на відміну від олімпійського і паралімпійського", - звернувся Шевляк до міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова.

Він уточнив, що у 2013 році фінансування неолімпійського спорту становило 39 млн грн. Якщо враховувати різницю курсу, то, на його думку, бюджет має бути збільшений "хоча б удвічі". 

Читайте також: Жданов назвав Всесвітні ігри у Вроцлаві найуспішнішими для України за всю історію

Шевляк також підкреслив, що 5 місце нашої збірної - це величезний успіх, враховуючи те, що за нами залишились такі країни, як Китай, США, Бельгія, Британія. Загалом же брали участь 3,5 тис. атлетів із 112 країн.

"Це дійсно найкращий виступ України за 24 роки участі у Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту. А історія участі України розпочалася ще в 1993 році. І тоді першим нашим призером став Віктор Налєйкін, який уже багато років тренує національну збірну з пауерліфтингу і виховує таких легенд як Лариса Соловйова", - сказав президент Спортивного комітету України. 

За його словами, вся команда була дуже мотивована на перемогу, і всі 80 атлетів виявили себе як справжні бійці, були гідні посісти найвищу сходинку п'єдесталу. 

"Так, Данило Болдирєв, який у 2014 році встановив світовий рекорд, у Вроцлаві покращив свій власний рекорд, але завоював срібну медаль зі скелелазіння. Хлопець з Донецька, який тренується в Одесі, який весь час готувався до Всесвітніх ігор, однозначно був переконаний, що приїде з золотом", - зазначив Шевляк.

Як повідомляв Укрінформ, збірна України посіла 5 місце у загальнокомандному заліку десятих Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту у Вроцлаві, які проходили з 20 по 30 липня. І це найкращий результат за всю історію участі нашої держави в цих змаганнях. Українська збірна виборола 25 медалей, з них 10 золотих, 7 срібних та 8 бронзових. До складу Національної збірної ввійшли 80 спортсменів, які представили 20 видів спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-