Світоліна: Україні потрібний єдиний центр підготовки юних тенісистів

Світоліна: Україні потрібний єдиний центр підготовки юних тенісистів

Фото
Укрінформ
Єдиний центр підготовки юних спортсменів потрібний Україні для нових перемог у великому тенісі.

Про це заявила перша ракетка України Еліна Світоліна, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу на прес-конференції у спорткомплексі Superior у Харкові.

"Необхідно створити висококласний єдиний центр, школу для підготовки юних спортсменів, не розпилюючись на кілька центрів середнього рівня, і навчати їх за кількома напрямками. Не так багато людей, які можуть фінансово підтримати такий центр, але він потрібний", - відзначила Світоліна.

За її словами, такий центр може бути створений у Києві, де є відповідна логістика: "Я і сама хотіла бути пов'язаною з таким центром".

Читайте також: Світоліна, Цуренко і Долгополов заявлені в основній сітці US Open

"Поки я в спорті, у мене не може бути мінімальної мети, все по максимуму. Не може бути "зручних" суперників: кожен може зіграти неймовірно. Я повинна вірити в себе щодня. Зазвичай мені допомагають фахівці-психологи, але останнім часом я і сама багато читаю спеціальної літератури, знаходжу і розвиваю в собі щось нове, наприклад, у пересуванні або тактиці, що допомагає перемагати", - додала Світоліна.

За її словами, вона багато їздить, багато часу проводить за кордоном.

"Але мій дім - Україна. У рідному Харкові я працюю, а в Одесі, де живе моя бабуся, відпочиваю - з її млинцями і пиріжками, хоча пам'ятаю про дієту... Що стосується особистого життя, то мій друг - відомий спортсмен Ріс Топлі, він живе в Англії, грає в крикет. Нас об'єднує і те, що він хоче навчитися грати у теніс, а я, відповідно, в крикет, адже обоє ми на 100 відсотків спортсмени", - додала Світоліна.

Про плани: Світоліна нещодавно повернулася з Вімблдона, а після невеликого відпочинку у комплексі Superior почне готуватися до американської серії турнірів US Open.

У ході пресс-конференції Світоліній як найкращій спортсменці Харківської області вручили грамоти, а також кришталевий кубок з гербами регіону і НОК.

Після прес-конференції Світоліна, за заведеною традицією, провела на корті Superior майстер-клас для юних тенісистів: їх було не менше ста, віком від 5 до 12 років, і кожен боровся за право зіграти із землячкою, яка входить до десятки найкращих спортсменів світу.

Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-