Навіщо Реброву «Аль-Ахлі»?

Навіщо Реброву «Аль-Ахлі»?

Аналітика
Укрінформ
Український тренер поїхав до Саудівської Аравії з великими планами і важливою місією. 

Отже, в 43 роки Сергій Ребров вирішив доволі круто змінити свою тренерську кар’єру і вирушив до Саудівської Аравії. На найближчі два роки він став головним тренером одного з провідних клубів цієї країни – «Аль-Ахлі». Зважаючи на зарплату у 2,4 млн євро, здається, що Ребров поїхав туди виключно заробити. Втім, чи все так однозначно?

Коли Сергій Ребров остаточно відмовився продовжити контракт з «Динамо», здавалось він або візьме тривалу паузу, або ж перебереться в один з середніх європейських клубів. Нічого подібного не сталося і вже дуже швидко колишній динамівський тренер опинився в Саудівській Аравії. Свій вибір він пояснив просто – хочу працювати в клубі, який ставить перед собою максимальні завдання. «Аль-Ахлі» кожного сезону бореться за титули і трофеї у власній країні і є навіть одним з фаворитів азійської Ліги чемпіонів. Тож у цьому плані виклик для Реброва гідний.

Але що дасть «Аль-Ахлі» Реброву як фахівцю? Рівень чемпіонату Саудівської Аравії аж ніяк не вищий за УПЛ, а місцеві гравці та легіонери не страждають через надмірну мотивацію. Гроші, релігійність та спека не спонукають їх професіонально ставитись до справи. Як Ребров збирається розбурхати своїх гравців – наразі незрозуміло. Більшість іменитих західних тренерів тут просто відпрацьовували своїх великі гроші, особливо не напружуючись та не влаштовуючи революцій.  

Дай бог, аби Ребров взагалі відпрацював свій контракт до кінця. Місто Джидда (саме там базується «Аль-Ахлі») – це не Київ і не Лондон, який так любить Ребров. Там дуже спекотно і суворі мусульманські закони. Скажімо, до сих пір не пускають жінок на футбол, а тренування та матчі можуть призупинити для молитовних обрядів. Космополіту Реброву увесь час доведеться зважати на це. Так само потрібно бути готовим і до завищених очікувань. «Аль-Ахлі» завжди бореться за титули і поразки цього клубу завжди гостро сприймаються його власниками і вболівальниками.

З іншого боку Ребров людина амбітна. Він розуміє, що робота в «Аль-Ахлі» - це непоганий запис в резюме. Попри все, за чемпіонатом Саудівської Аравії стежать і в Європі, і тренерські успіхи в Азії також цінують. Якщо розглядати «Аль-Ахлі» як своєрідний трамплін в тренерській кар’єрі Реброва, то план цілком продуманий. Додамо сюди важливий життєвий досвід, який здобуте українець, нові знайомства і зв’язки. У підсумку все це може стати корисним багажем його аравійського відрядження.

Не забуваймо, що успішна робота Реброва в «Аль-Ахлі» дуже важлива і для українського футболу в цілому. Фактично, вперше з часів Лобановського наш тренер отримує престижну роботу закордоном. Ребров очолює команду з ім’ям (хай і в азійському футболі), з грошима і найвищими турнірними завданнями. Його перемоги стануть кращою рекламою для нового покоління українських футбольних тренерів. Вважатимемо це спробою прориву для нашого футболу і побажаймо Реброву успіху.

Святослав Василик, Київ   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-