Президент МОК: Росію чекають санкції за допінг в Сочі

Президент МОК: Росію чекають санкції за допінг в Сочі

Укрінформ
Як покарають російський спорт вирішать до жовтня цього року. 

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив, що проти Росії введуть санкції через допінг. Їх введуть, незважаючи на всі зусилля росіян у боротьбі з цими зловживаннями. Про це пише The New York Times.

«У нас склалося враження, що хтось в Росії думає, що якщо проблема вирішується на майбутнє, то минуле забудеться. Але не можна забути те, що сталося в Сочі. Ми вже чітко дали зрозуміти, що за минуле піде покарання», - сказав Бах.

Наскільки жорстким буде покарання, президент МОК поки сказати не може. Він нагадав, що триває робота двох комісій, які продовжують перевіряти підозрюваних спортсменів і чиновників з урахуванням великих матеріалів, представлених незалежним експертом Всесвітнього антидопінгового агентства Річардом Маклареном.

Комісії врахують недавні реформи Росії в сфері боротьби з допінгом, проте покарання все ж буде, сказав Бах. Він висловив надію, що рішення приймуть, найпізніше, до жовтня, до початку кваліфікаційних змагань до зимової Олімпіади 2018 року в Пхенчхан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-