Революція в футболі: матчі скоротять до 60 хвилин чистого часу

Революція в футболі: матчі скоротять до 60 хвилин чистого часу

Укрінформ
Футбольні матчі стануть схожими на хокейні чи баскетбольні. 

Невдовзі футбольні матчі триватимуть 60 хвилин чистого часу. Таку пропозицію внесла IFAB (Міжнародна рада футбольних асоціацій). Ця організація займається регулюванням правил гри в футбол і вона розробила нову стратегію під назвою Play Fair! («Грай чесно!»). Ця стратегія спрямована на підвищення видовищності футбольних матчів. Про це повідомляє офіційний сайт IFAB.

Пропонується, зокрема, скоротити час гри з 90 хвилин «брудного» часу до 60 хвилин чистого - із зупинками секундоміра під час пауз, як це відбувається, наприклад, в хокеї і баскетболі. Крім того, IFAB пропонує призначати пенальті замість вільного удару в випадках, коли воротар бере м'яч в руки в штрафному майданчику після пасу ногою від свого гравця.

Ще одна з ідей - вилучати футболіста, який навмисне забиває гол рукою або відбиває м'яч на лінії воріт. Якщо гравець вибиває м'яч рукою з порожніх воріт, то пропонується зараховувати гол.

Нагадаємо, що у футболі вже використовується нововведення IFAB –  відеоповтори. В деяких чемпіонатах і турнірах їх використовують у спірних ситуаціях з голами, вилученнями і пенальті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-