Кличків включать до Міжнародної зали боксерської слави

Кличків включать до Міжнародної зали боксерської слави

Укрінформ
Українських спортсменів Віталія та Володимира Кличків включать до Міжнародної зали боксерської слави.

Вічний чемпіон світу в надважкій вазі за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) Віталій Кличко буде прийнятий до Міжнародної зали боксерської слави (International Boxing Hall of Fame) вже у 2018 році.

Про це один з американських експертів боксу, який разом з членами Асоціації боксерських письменників Америки щорічно проводить відбір у члени IBHOF, повідомив сайту "24".

"І Віталій, і Володимир Кличко обов'язково стануть членами Міжнародної зали боксерської слави. Віталію Кличку ми відправимо запрошення вже на наступну щорічну церемонію, яка пройде в червні 2018 року. За правилами нашої організації, в Зал слави можуть бути прийняті тільки боксери, які завершили свою активну кар'єру не менше, ніж 5 років тому. Віталій Кличко останній бій проти Мануеля Чарра провів 8 вересня 2012 року. Тобто, його включення в IBHOF на наступній церемонії буде не лише логічним, а й правильним кроком з нашого боку", – зазначив експерт.

Поява в Залі слави Володимира Кличка можлива у 2022 році, якщо український боксер оголосить про завершення своєї боксерської кар'єри в цьому році.

"Якщо Володимир проведе матч-реванш проти Ентоні Джошуа, то все буде залежати від того, скільки він ще буде виходити в ринг в якості чинного боксера. Ми в будь-якому випадку будемо дотримуватися нашого правила, що боксер включається в Зал слави через п'ять років після завершення кар'єри", – наголосив експер.

Остання церемонія відбулась в американському Канастоті 11 червня. Черговими членами Міжнародного залу боксерської слави стали легендарний Евандер Холіфілд, чемпіон світу в трьох вагових категоріях мексиканець Марко Антоні Баррера і Джонні Тапіа (посмертно), який також ставав чемпіоном світу в трьох вагових категоріях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-