Українці стали дворазовими чемпіонами з історичного фехтування у Данії

Українці стали дворазовими чемпіонами з історичного фехтування у Данії

Укрінформ
Українські спортсмени стали дворазовими чемпіонами світу у змаганнях з історичного фехтування, що проходив у Данії з 25 по 28 травня.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявив президент Всеукраїнської федерації середньовічного бою, президент «Парку Київська Русь» Володимир Янченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дійсно тріумфально закінчили чемпіонат світу в Данії і наша збірна була переможцем майже у всіх головних номінаціях. Ми можемо ввести себе в Книгу рекордів, ми стали двократним чемпіоном з історичного бою», - заявив Янченко.

Він зазначив, що середньовічний бій - це вид боротьби, де треба мати всі навики, це своєрідний мікс боротьби і фехтування.

У свою чергу, голова правління Всеукраїнської федерації середньовічного бою, капітан збірної України  Олексій Лялюшко зазначив, що у чемпіонаті у Данії брали участь 50 країн, з усіх куточків світу. Капітан підкреслив, що українська збірна не буде зупинятися на досягнутому, в планах наступний чемпіонат в Шотландії.

«Ще буде чемпіонат в Шотландії. Ми хочемо туди потрапити, тому в Україні вже розпочалися відбіркові тури», - сказав Лялюшко.

Заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема зазначив, що Україна лише недавно визнала історичне фехтування як вид спорту, але це не зупиняє українських спортсменів на шляху до перемоги, і завдання держави - популяризувати цей вид спорту серед молоді.

«Ми нещодавно визнали історичне фехтування як вид спорту і вже зараз ми спостерігаємо динаміку розвитку на міжнародній арені, і що дуже важливо, в Україні. Це завдання і держави, і громадянського суспільства подбати про те, щоб якомога більше молодих дівчат та хлопців долучались до цього виду спорту. Що дуже важливо, це не лише навички у спорті, але і певна історична реконструкція, адже учасники бою відтворюють костюми середньовіччя», - сказав Ярема.

Заступник міністра підкреслив, що Україна має звернути увагу на ті регіони, які не охоплені цим цікавим видом спорту.

«Ми маємо запрошувати колег-спортсменів з інших країн, щоб показувати Україну, показувати нашу історію і створювати надійні і міцні зв'язки», - сказав заступник міністра.

Як відомо, на чемпіонаті світу «World Championship IMCF 2017», що проходив з 25 по 28 травня 2017 року у Данії, збірна України з середньовічного бою тріумфально завершила свою участь та повернулася до України з перемогами. На третій день чемпіонату наші спортсмени здобули золоті нагороди в усіх групових турнірах. Чоловічий склад збірної виборов перше місце в номінаціях «16 на 16», «10 на 10» та «5 на 5» бійців. В свою чергу жіноча збірна України здобула срібні нагороди.

Фото: marichkanews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-