Чемпіонат України з хокею трансформується в молодіжну лігу

Чемпіонат України з хокею трансформується в молодіжну лігу

Офіційно
Укрінформ
В новому сезоні зіграють 8 клубів, гравці будуть не доросліше 1993 року народження. 

У сезоні 2017/2018 в Українській хокейній лізі зіграють 8 клубів, гравці в яких будуть не доросліше 1993 року народження. Про це повідомляє Sport Arena.

Сьогодні відбулося зібрання клубів Української хокейної ліги (УХЛ), на якому прийняли кілька доленосних рішень стосовно подальшого існування ліги. Зокрема, вирішили, що з наступного сезону 2017/2018 в чемпіонаті України під егідою УХЛ зіграють вісім клубів: «Донбас» (Донецьк), ХК «Кременчук», «Кривбас» (Кривий Ріг), «Дженералз» (Київ), «Білий Барс» (Біла Церква), «Галицькі Леви» (Львів), «Динамо» (Харків), ХК «Дніпро».

Також на даний момент обговорюється можливість заявити в УХЛ київський «Сокіл» і клуб з Одеси. При цьому «Вітязь» (Харків), який грав в чемпіонаті України протягом трьох останніх сезонів, в Лізі представлений не буде.

Але головне, прийняли рішення кардинально омолодити вік Ліги. Кістяк команд становитимуть гравці від 1997 року народження і молодше. При цьому клубам можна заявити всього п'ять гравців віком від 1993 (включно) до 1997 років народження.

Гравці, старше 1993 року народження, не мають права грати в УХЛ. Клубам також дозволять дозаявити п'ять легіонерів, але також не старше 1993 року народження.

У плей-офф за підсумками сезону вийдуть шість колективів. Дві команди - безпосередньо в півфінал, ще чотири клуби зіграють чвертьфінальні серії до двох перемог. Півфінали пройдуть або до трьох або до чотирьох перемог, фінал - до чотирьох.

Відео зустрічі клубів УХЛ:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-