Досконалий «Реал», космічний Роналду

Досконалий «Реал», космічний Роналду

Укрінформ
Мадридський «Реал» став першим клубом, який переміг в Лізі чемпіонів другий рік поспіль.

Фінал, який увійде в історію. Саме так називатимуть матч в Кардіффі, в якому «Реал» розніс на друзки «Ювентус» 4:1. І справа не в рахунку, а у розкішному стилі, в якому переміг Королівський клуб. В поєдинку, де на перший план мали вийти нудні футбольні шахи, панувала власне ГРА. Розкута, красива, щира.

«Реал» ніби і вважали фаворитом фіналу, але усі без винятку віддавали належне силі «Ювентусу». Писали про ідеальний захист команди на чолі з легендарним Буффоном, про організацію гри, про вміння позбавити будь-якого суперника його власного обличчя. Однак, у Кардіффі сталося щось аномальне. «Юве» сам втратив власне «я». І причина банальна – «Реал» просто краще грав у футбол. Можна навіть сказати, досконало грав.   

А між тим сам матч розпочався з того, що кращий старт видав «Ювентус». Перших ударів завдали саме гравці «біло-чорних». Вони грали швидше і зліше. А от «Реал» мав академічний вигляд. Потім гра заспокоїлась, стало більше стиків та фолів і «Реал» несподівано вийшов вперед. Мадридці розіграли блискучу і водночас просту атаку, яку завершив Роналду.

Зараз можна стверджувати, що швидкий гол «Ювентуса» у відповідь (ефектно відзначився Манджукич), не просто додав поєдинку інтриги, він зробив його надзвичайним. Команди несподівано відкинули усі свої тактичні забобони і почали грати у відкритий видовищний футбол. Вони володіли ініціативою по черзі, відрізками. У «Реала» запрацювали на флангах Карвахаль і Марсело, знайшов себе Іско, почав виблискувати Роналду. У відповідь «Ювентус» також використовував будь-яку можливість для загострення.

На початку другого тайму «Реал» пішов на провокацію. Мадридці вирішили залякати суперника і почали нещадно бити їх по ногах. Не давши «біло-чорним» оговтатись, «Реал» притис опонента до їх воріт і мов у боксі завдав двох нокаутуючи ударів у виконанні Каземіро та Роналду. 3:1 на 65-й хвилині і далі вже все було справою техніки. «Реал» насолоджувався кожним рухом на полі і довів справу до розгрому 4:1.

Отже, мадридський «Реал» переміг в Лізі чемпіонів другий рік поспіль. Досягнення, яке варте поваги. У головному матчі сезону «Реал» продемонструва неймовірний клас і врівноваженість, а Роналду зіграв у космічний футбол. Чотири голи у ворота мегазахисту «Ювентуса» за один матч – це ознака великої команди. Розгублений «Юве» в другому таймі – це велика поразка. Втім, сьогоднішній фінал для футболу – це великий день. Саме за такі матчі ми і любимо футбол!  

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-