Автоспорт: наймолодшим чемпіоном України став 8-річний картингіст з Києва

Автоспорт: наймолодшим чемпіоном України став 8-річний картингіст з Києва

Укрінформ
Автомобільна Федерація України (ФАУ) у понеділок підбила підсумки спортивного сезону церемонією вшанування переможців і призерів автомобільних змагань, які пройшли під егідою ФАУ в 2016 році.

У Коллоній залі Київської міської ради нагороди отримали 283 переможця 13-ти чемпіонатів і Кубків країни в різних дисциплінах і номінаціях, передає кореспондент Укрінформу.

Президент Автомобільної Федерації України Леонід Костюченко в своєму вітальному зверненні до кращих вітчизняних автоспортсменів, зокрема, зазначив, що на 67-ми етапах чемпіонатів і Кубків країни взяли участь 4 500 гонщиків.

"Загалом у минулому році було проведено 167 автомобільних змагань у всіх регіонах України. За нашими підрахунками, в гонках стартували понад чотири тисячі спортсменів, а за змаганнями з автоспорту спостерігали близько 250 тисяч уболівальників, що в черговий раз підтверджує великий суспільний інтерес до цього захоплюючого виду спорту", - сказав Костюченко.

Серед почесних гостей урочистої церемонії були Державний секретар Міністерства молоді та спорту Олег Немчінов, народні депутати Микола Величкович, Ігор Діденко, голова Спортивного комітету України Ілля Шевляк.

Кубками і почесними грамотами свої колекції нагород поповнили переможці чемпіонатів України з картингу, дрифтингу, дрег-рейсингу, кросу, трофі-рейдів, кантрі кросу, кільцевих і гірських гонок, міні-ралі "Кубок Лиманів", а також медалісти низки національних серій "Кубок ФАУ по хард-ендуро", "Кубок ФАУ по слалому "Мирна Країна - Єдина Україна", "Трофей ФАУ з ралі на серійних автомобілях" та інших.

Примітно, що наймолодшим чемпіоном України став 8-річний картингіст Олександр Бондарев з Києва. 

Фото: fau.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-