Трофей для сумного Манчестера

Трофей для сумного Манчестера

Укрінформ
«Манчестер Юнайтед» вперше в історії перемагає в Лізі Європи.

Фінал Ліги Європи в Стокгольмі завершився цілком заслуженою перемогою «Манчестер Юнайтед», які обіграли «Аякс» 2:0. Голи Погба і Мхитаряна принесли «МЮ» другий трофей в сезоні і п’ятий великий єврокубковий трофей в історії клубу.

Почнемо з того, що сам фінал відбувався на тлі трагедії в Манчестері. Там в наслідок теракту під час концерту загинули 22 людини. Примітно, що трагедія сталася на стадіоні сусіда і принципового суперника «МЮ» - «Манчестер Сіті». Але горе об’єднало усіх. І першим хто привітав «МЮ» з успіхом був саме «Ман Сіті». В такі хвилини розумієш, яка у футболу неймовірна позитивна сила.

Сам фінал хоч і не став великою виставою, але і не розчарував. Після голу Погба «Юнайтед» виставив стіну у власних воріт і перший тайм вийшов прісним. Моментами наступальна гра «Аяксу» викликала захоплення, але не полишало відчуття того, що команда Жозе Моурінью гралася з суперником у котика й мишку. «МЮ» дозволяв супернику рівно стільки скільки хотів. Аби відігратись «Аякс» мав створити міні-диво.

Ефектний гол Мхитаряна на початку другого тайму не подіяв на «Аякс» гнітюче. Хлопці з Амстердаму не зупинились і йшли вперед. Лідери команди Юнес, Зієш і Траоре багато рухалися, багато працювали з м’ячем, однак все було марно. Найкращу нагоду мав Зієш, але з перспективного штрафного він пробив погано.

Як засвідчила статистика, «Аякс» мав суттєву перевагу у багатьох показниках. 17:7 за ударами. 60:40 у володінні м’ячем, 12:5 за гострими моментами, 86:68 за точністю передач. Але то лише цифри. Усі важливі протистояння  залишились за гравцями «МЮ». Скажімо, в центрі поля Феллайні та Смоллінг «випалили» усе, згубивши більшість атак суперника.

В цілому, це був гарний матч, гарний футбол і у підсумку він завершився переконливою перемогою «МЮ». Жозе Моурінью довів свій хист здобувати трофеї. Його команда використала усі свої переваги (клас, досвід, дисципліна) і відвезла до Манчестера почесний єврокубок.

Окремий респект «Аяксу». Молода команда з купою потенційних зірок добряче «повозила» іменитого суперника і заслуговує лише на компліменти.  Приклад «Аяксу» має надихнути «Шахтар» і «Динамо», які нічим не слабші за амстердамців, і постійно вважаються фаворитами Ліги Європи.

Святослав Василик, Київ

Фото на першій: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-