Мер Запоріжжя: Новий «Металург» коштуватиме місту 7-8 млн на рік

Мер Запоріжжя: Новий «Металург» коштуватиме місту 7-8 млн на рік

Укрінформ
Володимир Буряк пояснив, як фінансуватиметься муніципальний футбольний клуб.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк озвучив цифру витрат міського бюджету на новостворений футбольний клуб «Металург». Про це він розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«Якщо на сесії міськради рішення приймуть, то бюджет клубу до кінця року складе близько 4,7 млн. грн. Ця сума прорахована з урахуванням не тільки зарплат та інших поточних витрат, але і з урахуванням необхідних «стартових витрат» на придбання форми тощо. Надалі фінансування становитиме 7-8 мільйонів гривень на рік.

При цьому гроші  перераховуватимуться з бюджету не на футбольний клуб, як такий, а на комунальне підприємство, в структурі якого, крім ФК, буде і тренувальна база на Великому Лугу, і стадіон "Славутич-Арена", і комплекс по вул. 12 квітня, де зараз працює дитяча футбольна школа. Його будівлі та споруди сьогодні знаходяться на балансі професіонального клубу «Металург», але, я впевнений, що ми все-таки знайдемо можливість повернути їх у власність міста. Відповідні переговори вже ведуться», - пояснив Буряк.

Міський голова Запоріжжя також озвучив і спортивні перспективи муніципального «Металурга»: «Ми виходимо з того, що сезон відіграємо в аматорській лізі і за цей час гравці, і тренери зберуться і притруться (на сьогоднішній день ні складу, ні штабу ще немає). Якщо ми нормально пройдемо процедуру, то на наступний рік спокійно зможемо виходити в другу лігу.

На те, що б заявитися в Прем'єр-лігу і навіть в першу лігу у міста однозначно грошей немає: для цього потрібно зовсім інше фінансування. Тому говорити сьогодні про першу лігу, про якийсь продаж гравців, про якесь заробляння грошей – рано».

Зазначимо, що сесія, на якій заплановано розглянути питання про створення в Запоріжжі муніципального футбольного клубу, вже призначена. Рішення повинні прийняти 31 травня.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-