Фінал Ліги Європи: «МЮ» - фаворит, «Аякс» готує диво

Фінал Ліги Європи: «МЮ» - фаворит, «Аякс» готує диво

Укрінформ
Сьогодні у Стокгольмі визначиться володар другого за престижністю єврокубкового трофею.

Сьогодні у фінальному поєдинку Ліги Європи зіграють англійський «Манчестер Юнайтед» та голландський «Аякс». Попри свою славну історію, «МЮ» ніколи не вигравав Лігу Європи. Про це повідомляє Укрінформ.

До вирішального матчу команди підходять з кадровими втратами. «МЮ» вже давно не розраховує на травмованого форварда Ібрагімовича, а через вилучення у фіналі не зіграє основний захисник Байллі. Також червона картка завадить зіграти у Стокгольмі ключовому оборонцю «Аякса» Віргеверу.

В цілому «Юнайтед» в останніх поєдинках мав дуже виснажений вигляд, команда Жозе Моурінью вже зіграла цього сезону 63 матчі. А після нещодавнього теракту в Манчестері до фізичних додались ще й психологічні проблеми. У Стокгольмі «МЮ» виглядає пригнічено, клуб навіть відмінив традиційну прес-конференцію перед грою.  

Щодо мотивації, то Моурінью не перестає говорити про те, що перемога в ЛЄ – це останній шанс потрапити до Ліги чемпіонів. Для «МЮ», який фактично провалив чемпіонат Англії, це дуже важливо з огляду престижу і фінансів. Так, усі називають «МЮ» фаворитом, але гра команди в цьому сезоні дуже невиразна. Хіба що Моурінью, який має досвід великих перемог, вміло використовує свої сильні сторони. Особливо він розраховує на гарну форму свого нападника Рашфорда і майстерність Мхитаряна і Погба.

Вихід «Аякса» у фінал – це вже величезний успіх для юної команди Петера Боша. Його хлопці довели, що не лише потенційні зірки, але й мають характер. Шанс «Аякса»  у настрої та натхненні талановитих Дольберга, Юнеса, Зієха, Траоре. Якщо у них піде гра, то ніякий клас «МЮ» їх не зупинить.

Нагадаємо, фінал Ліги Європи зіграють 24 травня на «Френдс-Арені» в Стокгольмі. Початок о 21:45.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-