Джиро-2017: Лідер Дюмулен втратив більше 2 хвилин

Джиро-2017: Лідер Дюмулен втратив більше 2 хвилин

Укрінформ
Нібалі переміг: у гонку повернулась інтрига.

Італійський велогонщик Вінченцо Нібалі виграв 16-й етап «Джиро д'Італія»-2017. Переможець минулорічної гонки здобув епічну перемогу на суперважкому гірському етапі з трьома легендарними перевалами (Мортіроло та подвійне сходження на Стельвіо) і фінішем в Борміо після довгого спуску. Про це повідомляє Укрінформ.

Насамперед, відзначимо провал на етапі володаря рожевої майки лідера Тома Дюмулена. Протягом всього етапу йому допікали проблеми з травленням. Довелося навіть зупинятися для того, щоб сходити до туалету.

Поки Дюмулен страждав, в атаку пішов Вінченце Нібалі. Вгнатися за італійцем зміг лише Найро Кінтана. В результаті Нібалі переміг. Слідом за ним через 12 секунд фінішували Кінтана і Мікел Ланда.

Нібалі нарешті приніс Італії першу перемогу на «Джиро»-2017. А от Дюмулен програв на фініші більше 2 хвилин. Він утримав рожеву майку, але виконав сьогодні величезний обсяг роботи.

В генеральній кваліфікації перевага Дюмулена над Кінтаною зменшилась до 31 секунди. Нібалі йде третім з відставанням 1 хвилина 12 секунд. Таким чином, на «Джиро»-2017 повернулась інтрига. На підсумкову перемогу крім Дюмулена реально претендують Кінтана і Нібалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-