«Монако» виграв чемпіонат Франції

«Монако» виграв чемпіонат Франції

Укрінформ
Монегаски стали кращими вперше за 17 років.  

«Монако» достроково гарантував собі чемпіонство в сезоні 2016/17 французької Ліги 1. Останній крок команда Леонарду Жардіма зробила, перегравши на своєму полі «Сент-Етьєнн» (2: 0) в перенесеному матчі 31-го туру Ліги 1. Про це повідомляє Sport Arena.

Після цієї перемоги в активі «Монако» стало 92 очки, що на 6 більше, ніж у найближчого переслідувача – «»ПСЖ - притому, що до кінця змагання залишився всього один тур. Таким чином, «Монако» гарантував собі перемогу у французькій Лізі 1 вперше з 2000 року і в восьмий раз в історії клубу.

Відзначимо, що перемога монегасків не викликає ніяких питань: команда забила в 37 турах найбільше голів (102), здобула найбільшу кількість перемог (29), і зазнала найменше поразок (3).

Цікаво, що відмінні виступи монегасків не завадили їм також успішно виступити в інших турнірах - команда Жардіма вперше з 2004 року дійшла до півфіналу Ліги чемпіонів, дісталася до фіналу Кубка ліги і півфіналу Кубка Франції.

Також примітно й те, що по ходу сезону відразу п'ять гравців «Монако» - Тома Лемар, Бенжамен Менді, Джібріль Сідібе, Кіліан Мбаппе і Тьємуе Бакайоко - дебютували в національній збірній Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-