Офіційне визнання середньовічного бою стимулює українську збірну до нових перемог

Офіційне визнання середньовічного бою стимулює українську збірну до нових перемог

Укрінформ
Визнання наприкінці минулого року Міністерством молоді та спорту України середньовічного бою у якості неолімпійського виду вже принесло вагомі результати. Наша чоловіча збірна, здолавши росіян, здобула "золото", а жіноча - "срібло"на чемпіонаті світу "Битва націй" у Барселоні.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявив президент Всеукраїнської федерації середньовічного бою Володимир Янченко, передає кореспондент агентства.

"Визнання Мінмолодьспорту України середньовічного бою неолімпійським видом спорту неабияк стимулювало федерацію до перемог у найпрестижніших змаганнях. Вже перша половина 2017-го принесла Україні золоту та срібну медалі. Зазначу, що на чемпіонаті в Іспанії взяли участь команди з понад 30-ти держав.  Наша чоловіча збірна перемогла у дуже престижній номінації "21х21 боєць", здолавши на шляху до тріумфу визнані команди Франції, США, Польщі та Росії", - зазначив Янченко.

Почесний президент федерації, народний депутат України Борислав Береза під час прес-конференції сказав: "Дуже добре, що середньовічний бій офіційно став неолімпійським видом спорту, адже Україна вже давно є серед лідерів у цій дисципліні. Без підтримки держави розвивати її дуже важко. Зі свого боку, я намагатимуся залучити спорсорів до цього видовищного, мужнього й патріотичного виду спорту. Розвиток його цілком залежить від того, чи буде підтримка з боку держави та меценатів".

Тепер на українських майстрів середньовічного бою чекає черговий світовий чемпіонат, що пройде у Данії 24 травня по 1 червня. До цього у столичному "Парку Київська Русь" відбудеться відкритий чемпіонат України "Зов героїв-1" та турнір за участю кращих команд із різних куточків нашої держави. Уперше виступлять дитячі команди віком від 5-ти до 17-ти років.

Крім того, протягом року з метою розвитку цього виду спорту у "Парку Київська Русь" проходимуть змагання із середньовічного бою "Витязь Київського дитинця", які включають в себе понад 50 турнірів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-