Винні ми, а не судді і правила – головний тренер збірної України з боротьби

Винні ми, а не судді і правила – головний тренер збірної України з боротьби

Укрінформ
Артур Дзигасов пояснив причини провалу на чемпіонаті Європи.

Головний тренер збірної України з греко-римської боротьби Артур Дзигасов розповів про причини невдалого виступу чоловічої команди на чемпіонаті Європи-2017. Про це він розповів в інтерв'ю XSPORT.

У сербському Нові-Сад українці медалей не виграли. Дмитро Тимченко та Юрій Шкрюба програли сутички за «бронзу». Решта вилетіли ще до медальних стадій. Жан Беленюк змагання пропускав. На думку Дзигасова, борці збірної занадто розслабилися, а сам він допустив помилки під час підготовки команди.

«Добре, що це сталося зараз, і ми зрозуміли з яким багажем йдемо далі. Є дуже багато нюансів, над якими треба серйозно працювати - це і відновлення, і збільшення функціональної роботи на тренуваннях. Чесно кажучи, психологічний стан зараз недобрий. Мабуть, ми занадто розслабилися. Досить вже перекладати провину на суддів і правила. У хлопців пропала внутрішня мотивація. Не відчувається справжнього бажання стати чемпіоном. Дуже багато було і тренерських помилок, моїх помилок. Десь я дав більше свободи, розраховував на професійне ставлення, розуміння, але це виявилося не завжди виправданим», - пояснив Дзигасов.

За словами Дзигасова, чемпіонат Європи був дуже сильним. Поразки зазнали три олімпійські чемпіони. Кривдник Жана Беленюк на Іграх в Ріо-2016 Давіт Чакветадзе на цей раз не потрапив навіть у топ-10. «Це говорить про те, що спортсмени ще не пристосувались до змін в правилах греко-римської боротьби. Правила, дійсно, незрозумілі і, думаю, правила знову будуть змінювати. Спортсмени стали перемагати завдяки напівкидкам, неповноцінним прийомам, а інші взагалі просто стоять в центрі килима», - розповів головний тренер збірної України.

Через місяць у борців греко-римського стилю чемпіонат України в Житомирі. За словами Дзигасова, від участі в ньому ніхто не звільнений. Хто переможе, той і буде готуватися до чемпіонату світу. Навіть, Жан Беленюк буде як і всі відбиратися на світовий чемпіонат. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-